Επενδύσεις 60 δισ. δολαρίων από τη βιομηχανία παραγωγής τσιπ το 2000
Τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 21 τρισ. δρχ.) πρόκειται να φτάσουν, έως το τέλος του 2000, οι επενδύσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας ημιαγωγών στην κατασκευή νέων εργοστασίων και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Strategic Marketing Associates, στην οποία αναφέρεται κυριακάτικο δημοσίευμα των Financial Times.
39
Τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 21 τρισ. δρχ.) πρόκειται να φτάσουν, έως το τέλος του 2000, οι επενδύσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας ημιαγωγών στην κατασκευή νέων εργοστασίων και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Strategic Marketing Associates, στην οποία αναφέρεται κυριακάτικο δημοσίευμα των Financial Times.
Οπως εκτιμά η εταιρεία, έως το τέλος του 2000 η συνολική επένδυση από τη βιομηχανία θα έχει αυξηθεί κατά 66% σε σχέση με το 1999.
Η κατασκευή τουλάχιστον δώδεκα νέων εργοστασίων έχει ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους, ενώ πολλά από τα ήδη υπάρχοντα πρόκειται να εκσυγχρονιστούν ή να επεκταθούν.
Εκτιμήσεις της διεθνούς τράπεζας επενδύσεων Robertson Stephens ανεβάζουν για το 2001 το ύψος των σχετικών επενδύσεων στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια (28 τρισ. δρχ.).
Σύμφωνα με την Ενωση Βιομηχάνων Ημιαγωγών (Semiconductor Industry Association, SIA) οι πωλήσεις ημιαγωγών απέφεραν φέτος το Μάιο έσοδα ύψους 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 39,8% σε σχέση με το Μάιο του 1999.
Η Applied Materials, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού για την κατασκευή τσιπ, προβλέπει ότι η βιομηχανία παραγωγής τσιπ θα κληθεί στο μέλλον να ανταποκριθεί σε πολύ μεγαλύτερη ζήτηση, καθώς σήμερα μόλις το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει προσωπικό υπολογιστή και το 7% κινητό τηλέφωνο. Οι ανάγκες για τσιπ σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία ή τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442