Ισπανία-Νορβηγία και Γιουγκοσλαβία-Σλοβενία την Τρίτη
Τα αποκαλυπτήρια του Γ Ομίλου του EURO 2000 γίνονται την Τρίτη, οπότε και ξεκινούν οι υποχρεώσεις των τεσσάρων τελευταίων ομάδων στο 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στις 7 μ.μ., η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Νορβηγία στο Ρότερνταμ και στις 9:45 μ.μ. η Γιουγκοσλαβία παίζει στο Σαρλερουά με τη Σλοβενία, που στα χαρτιά θεωρείται ως η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά.
Τα αποκαλυπτήρια του Γ Ομίλου του EURO 2000 γίνονται την Τρίτη, οπότε και ξεκινούν οι υποχρεώσεις των τεσσάρων τελευταίων ομάδων στο 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στις 7 μ.μ., η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Νορβηγία στο Ρότερνταμ και στις 9:45 μ.μ. η Γιουγκοσλαβία παίζει στο Σαρλερουά με τη Σλοβενία, που στα χαρτιά θεωρείται ως η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά.
Στον πρώτο αγώνα το μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ραούλ αλλά και του Μίτσελ Σαλγκάδο. Δύο βασικά στελέχη της επίθεσης και της άμυνας των Ιβήρων προέρχονται από τραυματισμό, με τον πρώτο, να είναι εξαιρετικά αμφίβολος, όχι μόνο για τον αγώνα με τη Νορβηγία αλλά για ολόκληρη την πρώτη φάση του EURO.
Aν καταφέρουμε να νικήσουμε τη Νορβηγία, όλα θα οδεύουν κατ ευχή, εάν χάσουμε, όμως, θα πρόκειται για καταστροφή παρατήρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, που συμπλήρωσε: Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή. Να νικήσουμε στον πρώτο αγώνα και να χάσουμε τους δύο επόμενους και να …πάμε σπίτι μας.
Οι Νορβηγοί, με τον Ερικ Μίκλαντ στη σύνθεσή τους, τηρούν χαμηλούς τόνους και πιστεύουν πως θα καταφέρουν να είναι μεταξύ των δύο ομάδων που θα πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Μεγάλο τους όπλο, ο επιθετικός της Τσέλσι, Τόρε Αντρε Φλο, αλλά και το συμπαγές σύνολο που έχουν δημιουργήσει.
Στις 9:45 μ.μ. η Γιουγκοσλαβία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία, και η καταστροφή που ανέφερε προηγουμένως ο Καμάτσο θα είναι μεγαλύτερη για τους πλάβι εάν τυχόν χάσουν.
Πράγματι θα καταστραφούμε δήλωσε επίσης ο Βουγιαντίν Μποσκόφ, ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ήττας από την παρέα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς.
Δικαιολογήθηκε δε των κάκιστων εμφανίσεων της ομάδας του στους φιλικούς αγώνες, επικαλούμενος τα διαφορετικά πρωταθλήματα που αγωνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του.
Εχουμε καλούς παίκτες, που αγωνίζονται όμως σε διαφορετικές χώρες και έχουν άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα, τρόπο προπόνησης και στιλ παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολο να τους προσαρμόσεις και πάλι σε νέα δεδομένα.
Αξια αναφοράς, η προϊστορία των δύο αγώνων, με τη μεν Ισπανία να μην έχει δεχτεί ουδέποτε γκολ από τη Νορβηγία και τις Γιουγκοσλαβία – Σλοβενία να αναμετρούνται πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Μιλώντας στην εκπομπή «SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE του Mega, o Hλίας Σπάθας ανέλυσε τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ολυμπιακού, λίγο πριν το φινάλε του ντέρμπι με την ΑΕΚ.