Συνεχίζεται η κρίση στην Εκκλησία της Κύπρου
Σε κίνητρο αντεκδίκησης απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τις κατηγορίες που εκτόξευσε κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.
43
Σε κίνητρο αντεκδίκησης απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τις κατηγορίες που εκτόξευσε κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.
Mετά το τέλος του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που έγινε στη Λευκωσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 2000 χρόνια χριστιανισμού, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι ο Αθανάσιος κατήγγειλε τον αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη για κάποιες παράνομες πράξεις και ο αρχιμανδρίτης για να τον εκδικηθεί έγραψε στον κομμωτή στη Θεσσαλονίκη για να εκτοξεύσει τις κατηγορίες εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον κομμωτή να παρουσιαστεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου για να ανακριθεί. Πολλές φορές προσέθεσε ο αρχιεπίσκοπος πίσω από ανθρώπους που εκτοξεύουν τέτοιες κατηγορίες, κρύβονται άλλοι, ενώ επανέλαβε ότι οι κατηγορίες του κομμωτή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αν πρώτα δεν διαπιστωθεί ότι το ποιόν του είναι καθαρό.
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δε θέλησε να σχολιάσει το θέμα των καταγγελιών εναντίον του, παραπέμποντας στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου.
Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας πληροφορίες που τον φέρουν να βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μιλήσει δημοσίως, τονίζοντας πως ό,τι έχει να πει θα το πει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαρωτικοί έλεγχοι για Airbnb – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
- Ιράν: Ο γιος του άλλοτε σάχη καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»
- Περπάτημα: Πέντε μυστικά που το απογειώνουν
- Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τη Δευτέρα
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)








































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442