Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το βλάσφημο βιβλίο του Χαϊντάρ Χαϊντάρ
Σε διάσπαση οδηγήθηκε την Τρίτη το Εργατικό Κόμμα της Αιγύπτου, μετά τη δυσφορία που προξένησε σε ορισμένα μέλη του το γεγονός ότι η κομματική εφημερίδα Αl-Shaab προκάλεσε κοινωνική αναταραχή, καλώντας τους Αιγυπτίους να διαμαρτυρηθούν για το βλάσφημο -όπως το χαρακτήρισε η εφημερίδα- βιβλίο Συμπόσιο για Φύκια του Χαϊντάρ Χαϊντάρ.
72
Σε διάσπαση οδηγήθηκε την Τρίτη το Εργατικό Κόμμα της Αιγύπτου, μετά τη δυσφορία που προξένησε σε ορισμένα μέλη του το γεγονός ότι η κομματική εφημερίδα Αl-Shaab προκάλεσε κοινωνική αναταραχή, καλώντας τους Αιγυπτίους να διαμαρτυρηθούν για το βλάσφημο -όπως το χαρακτήρισε η εφημερίδα- βιβλίο Συμπόσιο για Φύκια του Χαϊντάρ Χαϊντάρ.
Μολονότι το ισλαμικών τάσεων Εργατικό Κόμμα κατέχει μόνο δύο από τις 454 έδρες της αιγυπτιακής Βουλής, η επιρροή που ασκεί στην κοινωνία μέσω της εφημερίδας Al-Shaab είναι μεγάλη. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποδεικνύεται και από τις μαζικές διαδηλώσεις, στις οποίες προέβησαν στις 7 και 8 Μαΐου μουσουλμάνοι φοιτητές κατά του βιβλίου του Σύρου συγγραφέα Χαϊντάρ Χαϊντάρ, ύστερα από εμπρηστικά δημοσιεύματα της εφημερίδας.
Το συμβάν αυτό εξόργισε ορισμένα μέλη της παράταξης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν την Τρίτη δύο φράξιες εντός του κόμματος, που ζητούν από το σημερινό τους ηγέτη Ιμπραήμ Σουκρί να παραιτηθεί, διότι έχει δώσει στο Εργατικό Κόμμα έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Πολιτικών Κομμάτων εξετάζει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εργατικού Κόμματος και της Al-Shaab, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως το κόμμα του Σουκρί παρακίνησε τους πολίτες σε εξέγερση.
Αssociated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442