Οχι υπερβολικούς νόμους
Εκπρόσωποι της βιομηχανίας του Διαδικτύου προτρέπουν τους αντιπροσώπους της Ομάδας των Οκτώ, που συνεδριάζουν στο Παρίσι με σκοπό την καταστολή του ηλεκτρονικού εγκλήματος, να μην επιβάλουν υπερβολικούς κανόνες στο Internet.
65
Εκπρόσωποι της βιομηχανίας του Διαδικτύου προτρέπουν τους αντιπροσώπους της Ομάδας των Οκτώ, που συνεδριάζουν στο Παρίσι με σκοπό την καταστολή του ηλεκτρονικού εγκλήματος, να μην επιβάλουν υπερβολικούς κανόνες στο Internet.
Δύο γκρουπ με σημαντική επιρροή στο χώρο του Διαδικτύου, η Internet Alliance και το Global Internet Project, που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, και μέλη από διάφορες χώρες επισήμαναν την Τρίτη ότι υπερβολικοί κανόνες για τον έλεγχο του Internet μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά έξοδα και να εμποδίσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως μετέδωσε το Wired News την Τρίτη.
Οι προτροπές αυτές αντανακλούν το κλίμα που επικρατεί στο χώρο του Διαδικτύου και την επιθυμία να μην ισχύσουν νέοι νόμοι, αλλά να επιβληθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι ισχύοντες.
Ο εκπρόσωπος του Global Internet Project, Τζον Πάτρικ, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του τομέα τεχνολογίας για το Διαδίκτυο της IBM, δήλωσε ότι τα τελευταία περιστατικά με τους καταστροφικούς ιούς και τις επιθέσεις των χάκερ είναι βέβαια ανησυχητικά, αλλά δεν πρέπει να οδηγήσουν σε κατασταλτικά μέτρα, καθώς δεν θα είναι αρκετά εύκαμπτα, ώστε να μην έρχονται σε σύγκρουση με τις πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η Internet Alliance, στην οποία μετέχουν η Microsoft και η Deutsche Telekom, τόνισε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή του ήδη θεσμοθετημένου πλαισίου.
Η G8 και επτά ακόμη χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα κοινό δίκτυο αστυνομικών διευθύνσεων, μέσω του οποίου ανταλλάσσουν διαρκώς πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που επιδίδονται στο ηλεκτρονικό έγκλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Τσιτσιπάς – Βούκιτς 0-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442