Μικροβιοκτόνο κατά του AIDS θα προηγηθεί του εμβολίου
Η διάθεση μικροβιοκτόνου κατά του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, θα προηγηθεί του εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου, δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS, δρ. Πίτερ Πάιοτ σε συνέδριο με θέμα: Μικροβιοκτόνα 2000.
40
Η διάθεση μικροβιοκτόνου κατά του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, θα προηγηθεί του εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου, δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS, δρ. Πίτερ Πάιοτ σε συνέδριο με θέμα: Μικροβιοκτόνα 2000.
Δεδομένης της εξέλιξης των ερευνών, πιθανώς θα έχουμε ένα μικροβιοκτόνο κατά του ιού πριν από το εμβόλιο ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή, οι έρευνες στρέφονται προς ένα φάρμακο αποτελεσματικό, όχι μόνο κατά του HIV, αλλά και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Τα μικροβιοκτόνα χορηγούνται πριν από την ερωτική πράξη με σκοπό να εξοντώσουν τους ιούς και τα βακτηρίδια. Τα φάρμακα αυτά είναι εύκολα στη χρήση τους και επιπλέον δεν είναι απαραίτητη η συμετοχή του άντρα για να προστατέψει η γυναίκα την υγεία της.
Σαράντα περίπου μικροβιοκτόνα βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της έρευνας, ενώ τουλάχιστον δώδεκα έχουν δοκιμαστεί στο εργαστήριο και οκτώ στον άνθρωπο.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Armed Turkish F-16s Intercepted Over Aegean After 3 Years
- ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό
- Αμαλία Κωστοπούλου: Η μακροσκελής ανάρτηση για τον τραυματισμό της
- Κρήτη: Ασταμάτητες οι ροές – Έφτασαν πάνω από 120 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες
- Πολιτική κρίση στο Μπαγκλαντές: Η δολοφονία του νεαρού ηγέτη Σαρίφ Χάντι προκαλεί κύμα βίας και αναταραχές
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε σπίτι Τούρκων – Κατηγορούνται για αρπαγή
- Άννα Βίσση: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- ΑΕΚ: Τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι ομάδες στο Conference League από τα νοκ-άουτ παιχνίδια ως και τον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442