
Εταιρεία ασύρματων υπηρεσιών από στελέχη της Microsoft και McCaw
Ομάδα εξεχόντων στελεχών της Microsoft και της McCaw Cellular, θυγατρικής εταιρείας της AT&T, που αναπτύσσει τη δράση της στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, την Ignition, που θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των ασύρματων υπηρεσιών Internet.
52
Ομάδα εξεχόντων στελεχών της Microsoft και της McCaw Cellular, θυγατρικής εταιρείας της AT&T, που αναπτύσσει τη δράση της στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, την Ignition, που θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των ασύρματων υπηρεσιών Internet.
Η νέα εταιρεία εδρεύει στο Μπελβιού της Ουάσινγκτον και σκοπός της θα είναι η παροχή υπηρεσιών Internet σε ασύρματες συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα.
Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι της τάξης των 140 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μισό προέρχεται από τους ιδρυτές της, ενώ το άλλο μισό από την Qualcomm, τη Softbank και τη Madrona Venture Group, μια εταιρεία επενδύσεων από το Seattle.
Γενικός διευθυντής της Ignition ορίστηκε ο Μπραντ Σίλβερμπεργκ, πρώην αντιπροέδρος της Microsoft, που υπήρξε υπεύθυνος ανάπτυξης των Windows 95.
Τον Σίλβερμπεργκ πλαισιώνουν σειρά κορυφαίων στελεχών των δύο εταιρειών, γεγονός που θέτει εκ νέου το ζήτημα της αυξανόμενης διαρροής στελεχιακού και επιστημονικού προσωπικού από ήδη ισχυρές επιχειρήσεις του χώρου, ιδιαίτερα από τη Microsoft.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ignition, μετά την εξάπλωση του παγκόσμιου δικτύου κατά τη δεκαετία του 1990, το επόμενο κύμα στον τομέα της τεχνολογίας θα είναι η συνένωση του Ιntrenet με τις ασύρματες επικοινωνίες. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το σημείο τομής ανάμεσα στον τομέα παροχής υπηρεσιών φωνής, όπως της κινητής τηλεφωνίας, και τον τομέα παροχής δεδομένων, ο οποίος όμως προς το παρόν διατίθεται κατά κύριο λόγο μέσω προσωπικού υπολογιστή και σταθερών τηλεφωνικών γραμμών.
Δυνατότητες, όπως αποστολή e-mail και πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην κινητή τηλεφωνία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τους φορητούς υπολογιστές καθώς και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet και παραγωγής λογισμικού. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ignition αναζητεί ήδη νέους υποψήφιους επενδυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Armed Turkish F-16s Intercepted Over Aegean After 3 Years
- ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό
- Αμαλία Κωστοπούλου: Η μακροσκελής ανάρτηση για τον τραυματισμό της
- Κρήτη: Ασταμάτητες οι ροές – Έφτασαν πάνω από 120 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες
- Πολιτική κρίση στο Μπαγκλαντές: Η δολοφονία του νεαρού ηγέτη Σαρίφ Χάντι προκαλεί κύμα βίας και αναταραχές
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε σπίτι Τούρκων – Κατηγορούνται για αρπαγή
- Άννα Βίσση: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- ΑΕΚ: Τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι ομάδες στο Conference League από τα νοκ-άουτ παιχνίδια ως και τον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442