Συνάντηση Σημίτη – Κληρίδη τη Δευτέρα ενόψει των συνομιλιών για το Κυπριακό
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της έναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στις 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη θα είναι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.
46
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της έναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στις 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη θα είναι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Tο Βήμα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει διεξοδικά την κυπριακή ηγεσία για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τον Aμερικανό Πρόεδρο για το Κυπριακό, ενώ θα μεταφέρει στον Κύπριο Πρόεδρο τις διαβεβαιώσεις της αμερικανικής πλευράς πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα είναι ουσιαστικές.
Διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η αμερικανική πλευρά επιθυμεί να είναι εντατική η διαδικασία των συνομιλιών και να υπάρξει κατάληξη μέσα σε ένα με δύο μήνες, ενώ παράλληλα έχουν διαβεβαιώσει πως δεν θα δοθεί η δυνατότητα στον Ραούφ Ντενκτάς να κωλυσιεργήσει.
Ωστόσο, η ελληνική και η κυπριακή πλευρά ανησυχούν με το ενδεχόμενο ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων να δείξει στην αρχή κάποια διάθεση συνεργασίας, με στόχο να κερδίσει χρόνο ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, και μετά να επανέλθει στη γνωστή αδιαλλαξία του. Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανό εάν τελικά η Τουρκία πάρει τον τίτλο της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, και σχεδόν βέβαιο εάν η Ελλάδα προβάλλει βέτο σε τέτοιο ενδεχόμενο.
Να σημειωθεί πως την Πέμπτη μεταβαίνει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου για συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442