Την ένατη διαδοχική νίκη της στην Greek Basketball League/Α1 μπάσκετ των ανδρών πανηγύρισε σήμερα (7/3) η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα επιβλήθηκε 102-85 του Προμηθέα στη «SUNEL Arena», στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση υποχρέωσε στην έβδομη διαδοχική ήττα της την αχαϊκή ομάδα, η οποία δεν έχει πανηγυρίσει νίκη μέσα στο 2026.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι το +5 της ΑΕΚ (19-14) χάρη στο λέι απ του Φίζελ, 3:17 πριν το τέλος. Όμως, η Ένωση «άνοιξε» το προβάδισμά της στη δεύτερη περίοδο και με τρίποντο του Φλιώνη απέκτησε διψήφια διαφορά (36-26), 6:30 πριν το ημίχρονο, ενώ με τρίποντο του Γκρέι έφτασε στο +20 (50-30), 2:02 πριν το τέλος του α΄ μέρους.
Ο Προμηθέας αντέδρασε και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, καθώς με λέι απ του Χάρις μείωσε σε 57-47, 7:19 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ με τρίποντο του Γκραντ πλησίασε στο -6 (59-53), 6:12 πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, είχαν τις… απαντήσεις και επανέφεραν το προβάδισμά τους στο +20 (77-57), χάρη σε τρίποντο του Νάναλι, 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.
Η εξέλιξη αυτή μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ, παρότι οι παίκτες της… χαλάρωσαν στο τέλος, να φτάνει στη νίκη, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί με 24 πόντους διαφορά (87-63).
Η αδιάφορη βαθμολογικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο μηδέν στην έδρα της Σάντερλαντ, την ώρα που Μπράιτον και Μπόρνμουθ έκαναν σημαντικό βήμα για την έξοδό τους στην Ευρώπη.
LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ για την 36η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
LIVE: Ατρόμητος – Παναιτωλικός. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος – Παναιτωλικός για την 7η αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Το ντέρμπι ουραγών στη Λάρισα δεν ανέδειξε νικητή, όμως ο Αστέρας με την ισοπαλία κατάφερε να βυθίσει περισσότερο την ΑΕΛ. Παράλληλα, οι Πελοποννήσιοι ανέβηκαν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.