Σε κοινό βηματισμό Υπουργείο και Δήμοι για κλίμα και ασφάλεια-Καίριος ο ρόλος της ΚΕΔΕ
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη».
Ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 27 Ιανουαρίου, ο πρώτος κύκλος ουσιαστικής και παραγωγικής συνεργασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με στόχο την προετοιμασία και συνδιαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου με τίτλο «Ενεργή Μάχη».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, «η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο θεσμικής συνέργειας και κοινής στόχευσης για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και της διαβούλευσης, καταγράφηκαν αναλυτικά οι θέσεις, οι παρατηρήσεις και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των Δημάρχων, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.
Το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων αυτών ενσωματώθηκε στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, αντανακλώντας την κοινή βούληση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο, που λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τις επιχειρησιακές προκλήσεις των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.
Το Υπουργείο αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο της ΚΕΔΕ και των Δήμων στην πρόληψη, ετοιμότητα και διαχείριση κινδύνων και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του για διαρκή και θεσμικό διάλογο, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της πολιτικής προστασίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της δημόσιας ασφάλειας.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα της συνδιαμόρφωσης νομοθετικών κειμένων με την ενεργή παρουσία των τοπικών αρχών και ενισχύει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ισότιμου και ενεργού εταίρου στη χάραξη εθνικών στρατηγικών».
*πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
- Οφειλές και επιδόματα: Όλα σε μια πλατφόρμα
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μόνο τα μισά ορόσημα έχουν επιτευχθεί
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης Betsson Ρίτσαρντ Σιάο, με τη Μισέλ Γιο στη βράβευσή της στο Walk of Fame
- Βίντεο – ντοκουμέντα από τις φυλακές Δομοκού – Οι κινήσεις που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας
- Πάτρα: Μεγάλο κύκλωμα έκανε απάτες με στοιχηματικές εταιρίες στο διαδίκτυο – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη
- «Ανακουφισμένος» ο Βέλγος συλλέκτης μετά το προσύμφωνο για τις φωτογραφίες της Καισαριανής
