ΣΥΡΙΖΑ: Μία ακόμη ισχυρή επιβεβαίωση πως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΝΔ
«Ο Μ. Χιλετζάκης», που προφυλακίσθηκε, «γνωστός και ως 'πρωτοπαλίκαρο' του Λ. Αυγενάκη, τον περασμένο Μάιο αποθέωνε σε δημόσια εκδήλωση την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η προφυλάκιση του γαλάζιου αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη αποτελεί ακόμα μία ισχυρή επιβεβαίωση πως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, «τα ποσά που έχει λάβει ο Μ. Χιλετζάκης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2019 ως το 2024, είτε στο όνομά του είτε στο όνομα συγγενικών του προσώπων, προσεγγίζουν το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος της Κρήτης, ενώ τα ΑΦΜ που αφορούν τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμά του είχαν δεσμευτεί από το 2022, καθώς είχαν διαπιστωθεί σοβαρές παρατυπίες, ως ‘διά μαγείας’ αποδεσμεύτηκαν και πληρώθηκαν. Αλήθεια, ποιος έδωσε την εντολή;», ρωτάει η Κουμουνδούρου.
«Η ΝΔ ισχυρίζεται πως τον έχει διαγράψει. Πότε συνέβη αυτό;»
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο Μ. Χιλετζάκης, γνωστός και ως ‘πρωτοπαλίκαρο’ του Λ. Αυγενάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό παραμένει άφαντος, τον περασμένο Μάιο κυριολεκτικά αποθέωνε σε δημόσια εκδήλωση την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται πως τον έχει διαγράψει. Πότε συνέβη αυτό;».
«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει, «καθώς πρόκειται για τα χρήματα που έχουν κλαπεί από τους τίμιους αγρότες, εμείς απαιτούμε το αυτονόητο: να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα ΑΦΜ των προσώπων που εμπλέκονται στο κύκλωμα Χιλετζάκη. Δεν είναι δυνατόν ο αγροτικός κόσμος να μην ξέρει αν θα μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα και οι ‘ημέτεροι’ της ΝΔ να κάνουν πάρτυ».
- Ουκρανία: Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα – Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό [βίντεο]
- Αποκαλύφθηκαν τα πιο δημοφιλή είδη πορνό για το 2025: Λεσβιακό, MILF, GILF, τρίο και «υδραυλικός»
- Βεζένκοφ: «Χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε»
- ΕΕ – Τουρκία: «Νέοι δρόμοι για τις οικονομικές σχέσεις τους»
- Μπαρτζώκας: «Είχαμε ανάγκη τη νίκη – Ο Μόρις θα παίξει την Κυριακή με τον Κολοσσό»
- Γάζα: Επτά νεκροί μετά από επίθεση του Ισραήλ σε γάμο – Κυνική παραδοχή από τις IDF
