Ωρωπός: Μόνο σε πεζούς επιτρέπεται η πρόσβαση σε προστατευόμενο υγρότοπο
Ο Δήμος Ωρωπού με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως προστατευόμενος υγρότοπος θα είναι προσβάσιμος μόνο για πεζούς.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού «θα προβούν στο κλείσιμο όλων των δρόμων που προσφέρουν πρόσβαση ή έχουν διανοιχθεί παρανόμως και οδηγούν προς τον Υγρότοπο της Σκάλας Ωρωπού», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού και προσθέτει:
«Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην αποτροπή της πρόσβασης μηχανοκίνητων οχημάτων και στην πρόληψη περαιτέρω φθορών στο ευαίσθητο οικοσύστημα.
Από τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2025, ξεκίνησαν οι εργασίες κλείσιμου των δρόμων και τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων σε όλες τις προσβάσεις προς τον Υγρότοπο, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025.
Ενημερώνονται οι πολίτες πως απαγορεύεται η πρόσβαση στον υδροβιότοπο με οποιοδήποτε μηχανοκίνητο μέσο, καθώς και κάθε δραστηριότητα αναψυχής ή άλλη ενέργεια που περιλαμβάνει μηχανικά μέσα.
Η πρόσβαση στον Υγρότοπο της Σκάλας Ωρωπού παραμένει ελεύθερη για το κοινό αποκλειστικά για πεζούς, με σεβασμό στη φύση και στο οικοσύστημα της περιοχής».
*πηγή φωτογραφίας θέματος, Δήμος Ωρωπού
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Εκτελέσεις στην Κρήτη
- Δεξαμενόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα πλοία γεμάτα εκρηκτικά
- ΑΑΔΕ: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ
- Σε πτώση ξανά η Wall Street – Η ενέργεια προβληματίζει τους επενδυτές
- Γιορτή σήμερα 14 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Γκλάντμπαχ – Σαν Πάουλι 2-0: Πήραν το ντέρμπι παραμονής οι γηπεδούχοι


