Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Ωρωπού στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας

Ο Δήμος Ωρωπού στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας

Η σύσκεψη έγινε ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και στελέχη του Δήμου εκπροσώπησαν τον Δήμο Ωρωπού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Έγινε ο απολογισμός χειμερινής περιόδου 2023-2024 και συζητήθηκαν οι ενότητες:

  • Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.
  • Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
  • Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024

«Κάναμε προτάσεις για όλα τα θέματα»

«Τέθηκαν ζητήματα και προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στο πεδίο και μας κάνουν κάθε φορά σοφότερους. Κάναμε προτάσεις για όλα τα θέματα προκειμένου να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα νομικά πλαίσια. Η ενίσχυση της πρόληψης, η συνεργασία όλων των φορέων και η ενημέρωση των πολιτών είναι το κοινό δόγμα. Αυτή η προσπάθεια είναι διαρκής, χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις. Είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία και η συμμετοχή όλων των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν δήμαρχοι, και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αττικής, οι δασάρχες Πεντέλης, Λαυρίου, Πάρνηθας, Καπανδριτίου και Πειραιά και οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής (Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη εκτέλεσε χρέη προέδρου και κατέγραψε προτάσεις, αναφορές, και προβληματισμούς με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έστειλε την Ελλάδα στην 15η θέση!

Ο Ολυμπιακός έκανε το θαύμα και νίκησε τη Φιορεντίνα στην παράταση του τελικού του Europa Conference League, με συνέπεια να δώσει στην Ελλάδα τους απαραίτητους βαθμούς για να προσπεράσει τη Δανία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024