Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μητρώο πολιτικής προστασίας δημιούργησε ο Δήμος Ωρωπού

Μητρώο πολιτικής προστασίας δημιούργησε ο Δήμος Ωρωπού

Μητρώο ευπαθών ομάδων πληθυσμού δημιουργεί ο δήμος Ωρωπού για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, για λόγους προστασίας.

Ο Δήμος Ωρωπού, εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, και τις οδηγίες για τη σύνταξη ειδικών σχεδίων, στα πλαίσια εφαρμογής του αριθμ. 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020, προχωρά στη δημιουργία ειδικού Μητρώου Πολιτικής Προστασίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (πχ. άτομα με κινητικά προβλήματα, τυφλοί, κωφοί, ασθενείς που μπορούν να μετακινηθούν μόνο με ασθενοφόρο κλπ.) και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος.

Δημόσια Πρόσκληση

Για την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προχωρά σε δημόσια πρόσκληση – ανακοίνωση, προκειμένου τα άτομα που εντάσσονται στο πλαίσιο που περιγράφεται παραπάνω, τα ίδια ή οι προσωπικοί βοηθοί τους ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, να παράσχουν τα απαιτούμενα στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να καταγραφούν σε ένα μητρώο και να ενημερώνονται έγκαιρα από τη Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης τους από τις περιοχές που διαβιούν.

inSports

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η τεχνητή νοημοσύνη ως ο νέος «Μεγάλος Αδελφός»

Ακτιβιστές υπεράπισης των ατομικών δικαιωμάτων φοβούνται ότι η χρήση συστημάτων επιτήρησης με τεχνολογία AI στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θα δημιουργήσει ένα νέο «Μεγάλο Αδελφό»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024