Χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
2.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για έργα αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2026 όπως ανακοίνωσε.
Χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών 2026-2030, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος η οποία προσθέτει:
«Η χρηματοδότηση αφορά τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2026» και «Αποκατάσταση οδών λόγω πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας» και περιλαμβάνει τις Δημοτικές Κοινότητες που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης των υποδομών, αποκαθιστώντας την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου, της έγκαιρης προετοιμασίας και υποβολής των απαιτούμενων προτάσεων, καθώς και της στενής συνεργασίας με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, τόνισε στην ανάρτηση ότι «η εξασφάλιση των δύο εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μια ουσιαστική δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλαμε από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Δεν μένουμε στις διαπιστώσεις· περνάμε στην πράξη, σε έργα που αποκαθιστούν τις ζημιές, θωρακίζουν τις υποδομές και ενισχύουν την ασφάλεια των τοπικών μας κοινοτήτων. Με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων πόρων, προχωρούμε στην υλοποίηση παρεμβάσεων ουσίας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η προστασία των πολιτών και η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών αποτελούν σταθερή προτεραιότητά μας».
Πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/ancientolympiaofficial
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
- Νέα αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκαν κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράν – Στοχοποιήθηκαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στο Βιετνάμ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- Ινδία: 24χρονος έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν έσπασε ο μηχανισμός ασφαλείας σε zipline
- Άσκηση: Τα μυστικά για σφιγμένους γοφούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442