Δύο γυναίκες και τρεις άνδρες επιβεβαιώθηκαν νεκροί τη Δευτέρα από πνιγμό στο Οχάιο, αφού δύο άτομα μπήκαν σε ένα ποτάμι για να βοηθήσουν έναν κολυμβητή που αντιμετώπιζε δυσκολίες, ακολουθούμενοι από δύο ακόμη ενήλικες που έκαναν μια δική τους μοιραία προσπάθεια διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.
Σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Ντελαγουέρ, η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά μήκος του ποταμού Σκιότο, στο φράγμα Ο’Σόνεσι, περίπου 10 μίλια βορειοδυτικά του Κολόμπους, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης του Οχάιο.
Μια ομάδα τουλάχιστον επτά ατόμων —δύο ζευγάρια γονέων, ένας ενήλικος φίλος και δύο παιδιά— χαλάρωναν στις όχθες του ποταμού γύρω στο ηλιοβασίλεμα, μερικοί από αυτούς ψαρεύοντας, όταν ένας από τους ενήλικες μπήκε στον ποταμό για να κολυμπήσει, σύμφωνα με τον σερίφη Τζέφρι Μπάλζερ.
Καθώς ο κολυμβητής άρχισε να δυσκολεύεται στο νερό, δύο άλλοι ενήλικες προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά άρχισαν και οι ίδιοι να παλεύουν, με αποτέλεσμα δύο ακόμη ενήλικες να επιχειρήσουν να τους σώσουν, πριν και οι πέντε εξαφανιστούν στο ποτάμι, δήλωσε ο Μπάλζερ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
💔Tragic heroism in Ohio:
5 people are dead after jumping into the Scioto River in Powell to rescue a struggling swimmer.
The rescuers drowned too.
Two young children under 10 survived and are now with family services.
«Δεν είναι ασυνήθιστο, νομίζω, να δυσκολεύεται ένα άτομο στο νερό και άλλοι να προσπαθούν να το σώσουν, χωρίς όμως να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε πολλαπλούς θανάτους», είπε ο σερίφης.
Οι αρχές ειδοποιήθηκαν όταν ένα από τα δύο παιδιά έτρεξε σε έναν κοντινό δρόμο και έκανε σήμα σε έναν οδηγό, λέγοντάς του ότι «η οικογένειά του ήταν στο ποτάμι», ανέφερε ο Μπάλζερ.
Στο σημείο έσπευσαν ομάδες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες εντόπισαν γρήγορα δύο γυναίκες και τις ανέσυραν από το νερό. Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι είχαν πεθάνει λίγο αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Μπάλζερ.
Τα πτώματα των τριών αγνοουμένων ανδρών ανασύρθηκαν την επόμενη μέρα, όπως δήλωσε αργότερα στα μέσα ενημέρωσης η Τρέισι Γουάιτεντ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη.
Ο σερίφης ανέφερε ότι τα δύο παιδιά, και τα δύο ηλικίας κάτω των 10 ετών, έχουν από τότε τεθεί υπό τη φροντίδα της τοπικής υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας.
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών