Μινεάπολη: «Ο φίλος μου έπεσε πάνω μου και με έσωσε», συγκλονίζει 10χρονο που γλίτωσε από τα πυρά του Ουέστμαν
Το FBI διερευνά μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας και ένα έγκλημα υποκινούμενο από μίσος που είχε στόχο τους Καθολικούς» δήλωσε ο επικεφαλής για την επίθεση στη Μινεάπολη.
Το FBI ερευνά ως «έγκλημα υποκινούμενο από μίσος κατά των καθολικών» τη φονική επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Δύο παιδιά παιδιά 8 και 10 ετών έχασαν τη ζωή τους, με τον δράστη στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του. Ακόμη 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο επικεφαλής του FBI, Κας Πατέλ, δήλωσε μέσω Χ: «Το FBI διερευνά μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας και ένα έγκλημα υποκινούμενο από μίσος που είχε στόχο τους Καθολικούς». Επίσης, κατονόμασε τον δράστη στη Μινεάπολη ως «Ρόμπιν Γουέστμαν», λέγοντας ότι επρόκειτο για άνδρα «που κατά τη γέννησή του ονομάστηκε Ρόμπερτ Γουέστμαν».
Updates on the shooting in Minneapolis, Minnesota:
The FBI is investigating this shooting as an act of domestic terrorism and hate crime targeting Catholics.
There were 2 fatalities, an 8-year-old and a 10-year-old. In addition, 14 children and 3 adults were injured.
— FBI Director Kash Patel (@FBIDirectorKash) August 27, 2025
«Με έσωσε ο φίλος μου»
Ταυτόχρονα άρχισαν να έρχονται στο φως και οι πρώτες μαρτυρίες των παρισταμένων στο έγκλημα, στην καθολική εκκλησία που φιλοξενεί και ένα σχολείο.
Μιλώντας στο NBC News, ο 10χρονος Γουέστον Χαλσν, είπε ότι ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε τρία λεπτά μετά την έναρξη της λειτουργίας στην εκκλησία.
«Αναρωτήθηκα τι ήταν. Έτρεξα και κάλυψα το κεφάλι μου. Ο φίλος μου ο Βίκτορ με έσωσε, έπεσε πάνω μου, αλλά χτυπήθηκε», είπε.
«Είναι πολύ γενναίος»
Και έστειλε ένα μήνυμα στον φίλο του: «Είναι πραγματικά γενναίος. Ελπίζω να είναι καλά». Στη συνέχεια, είπε, περίμεναν 5-10 λεπτά, προτού πάνε στο γυμναστήριο. «Μετά κλείδωσαν τις πόρτες».
«Ήταν πάρα πολύ τρομακτικό», είπε και δήλωσε ότι ανακουφίστηκε όταν ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του.
«Η αστυνομία ήταν πάρα πολύ καλή, γιατί ήρθαν πολύ γρήγορα», είπε. Ο μικρός μαθητής πρόσθεσε ότι είχαν κάνει άσκηση για την περίπτωση πυροβολισμών στο σχολείο.
- Ιράν: Ο Τραμπ, φέρεται να σκληραίνει τους όρους της συμφωνίας – Νάρκη εντοπίστηκε στα Στενά του Ορμούζ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και φιλικά ενόψει Μουντιάλ
- Νέες διασώσεις αλλοδαπών σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)

















![Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-30T214003Z_1512690443_UP1EM5U1O6P5Q_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-ARS-PARIS-315x220.jpg)




![Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/israel-west-bank-315x220.jpg)





![Χάος στο Παρίσι, επεισόδια οπαδών της Παρί Σεν Ζερμαίν με αστυνομικούς [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-30T200811Z_611686835_UP1EM5U1JXL1W_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-ARS-PARIS-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442