Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τους Δήμους και τις Περιφέρειες προχώρησαν στην καταγραφή της κατάστασης των σχολείων στις περιοχές που επλήγησαν απο πυρκαγιές.
Τα σχολεία δεν χρειάζονται επισκευές
Παράλληλα με τη διαδικασία ελέγχου και αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών, δόθηκε εντολή απο την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ στις Περιφερειακές και Τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, να πραγματοποιήσουν άμεση αυτοψία και να καταγράψουν με ακρίβεια τυχόν φθορές, ώστε να αρχίσουν, χωρίς καθυστέρηση, εργασίες αποκατάστασης.
Μετά την ολοκλήρωση των αυτοψιών διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ζημιές, οι οποίες να απαιτούν επισκευές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, κινηθήκαμε άμεσα για την πλήρη καταγραφή των ζημιών και ξεκινήσαμε χωρίς καθυστέρηση τους απαραίτητους ελέγχους και αυτοψίες. Τα σχολεία σε Αχαΐα Ήπειρο και Χίο, ευτυχώς, δεν υπέστησαν ζημιές».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας