Στη σκιά των προκριματικών του Champions League και της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα στην Κροατία (SHNL), φαίνεται πως κάτι πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικό κινείται στο παρασκήνιο της Ριέκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportske Novosti, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ντάμιρ Μίσκοβιτς βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην πώληση του συλλόγου, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο και σοβαρό ενδιαφέρον από τον Αμερικανό επιχειρηματία Μπιλ Φόλεϊ – γνωστό για τις επενδύσεις του σε κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.
Ο 80χρονος Φόλεϊ, του οποίου η περιουσία είχε εκτιμηθεί από το Forbes σε 1,6 δισ. ευρώ, έχει ήδη στην κατοχή του την αγγλική Μπόρνμουθ (Premier League), την πορτογαλική Μορεϊρένσε, την αυστραλιανή Όκλαντ, ενώ είναι συνιδιοκτήτης των Χιμπέρνιαν (Σκωτία) και Λοριάν (Γαλλία). Με «όχημα» την επενδυτική του εταιρεία Black Knight Football and Entertainment, δραστηριοποιείται ενεργά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2022.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στενός συνεργάτης του Φόλεϊ – «το δεξί του χέρι» – μαζί με νομικούς συμβούλους επισκέφθηκαν το γήπεδο «Ρούγιεβιτσα» της Ριέκα, όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Μίσκοβιτς και στελέχη του συλλόγου, αξιολογώντας κάθε πτυχή της λειτουργίας του. Οι εκπρόσωποι του επενδυτή παρακολούθησαν προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με τη Λουντογκόρετς) και συνομίλησαν με το ποδοσφαιρικό τμήμα, από την πρώτη ομάδα έως τα τμήματα υποδομής.
Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο θεωρητικό. Οι άνθρωποι του Φόλεϊ προχώρησαν σε ενδελεχή αξιολόγηση όλων των πτυχών του συλλόγου, από το τεχνικό επιτελείο και το προπονητικό πρόγραμμα έως την οικονομική κατάσταση, την οργάνωση και την προοπτική. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για μια σοβαρή πρόταση αγοράς και όχι για μια απλή διερεύνηση.
Αν και καμία συμφωνία δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, το γεγονός ότι η πλευρά του Φόλεϊ έχει ήδη επενδύσει επιτυχώς σε ποδοσφαιρικά clubs σε πέντε διαφορετικές χώρες και επέλεξε να εξετάσει σε βάθος την περίπτωση της Ριέκα, αποτελεί σαφές δείγμα πρόθεσης. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που ο Μίσκοβιτς φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά την ιδέα να αποχωρήσει από τον σύλλογο τον οποίο έχει υπηρετήσει για πάνω από μια δεκαετία.
Μένει να φανεί αν ο ίδιος θα προχωρήσει τελικά στην παραχώρηση της πλειοψηφίας σε αμερικανικά χέρια ή αν η προσωπική του σχέση με τη Ριέκα θα τον κρατήσει στο τιμόνι της ομάδας. Η απάντηση αναμένεται να δοθεί σύντομα — ίσως και εντός των επόμενων εβδομάδων. Η αγορά της Κροατίας ανοίγει κι αυτή τις πόρτες της στους Αμερικάνους.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιάν ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη (9/4, 19:45) για τους «8» του Conference League.
Το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου που ψάχνει φέτος ότι έχει να πετύχει από το 2012 «τρέχοντας» μια απίθανη σεζόν που υπό νορμάλ συνθήκες θα την καθιστούσαν φαβορί. Η Ρεάλ όμως…
Ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νάντο Ντε Κολό, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι στο φινάλε της φετινής σεζόν, θα αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση.
Η αγωνιστική πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και οι συνεχείς ήττες, μοιραία φέρνουν τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και στη χειρότερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη μετά το 2018.