Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψάχνει να βρει ελαφρυντικά, είπε η μητέρα της
Η Ειρήνη Μουρτζούκου στο απολογητικό υπόμνημα της κατηγορεί τη μητέρα της την εξέδιδε από την ηλικία των 15 ετών.
Στην αντεπίθεση πέρασε η μητέρα της Ειρήνη Μουρτζούκου, Πόπη Αναγνωστοπούλου μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο και απαντώντας σε όσα η καθ’ ομολογία δολοφόνος βρεφών της απέδωσε όσον αφορά στην παιδική της ηλικία.
«Καταρχήν το ξέραμε, ότι θα με κατηγορήσει. Το περίμενα. Ήμουν 99% σίγουρη», ανέφερε, τονίζοντας πως η στάση της κόρης της δεν την αιφνιδίασε καθόλου.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου στο υπόμνημα της προς τον ανακριτή κατηγορεί τη μητέρα της ότι την εξέδιδε από την ηλικία των 15 ετών.
«Η μητέρα μου, όχι μόνο δεν εργαζόταν, αλλά, κυριολεκτικά, η καθημερινή εικόνα που είχα μεγαλώνοντας, ήταν καφές, τσιγάρα και υπολογιστής. Ουδέποτε ασχολήθηκε μαζί μου ή με τα αδέλφια μου, αντιθέτως γι’ αυτήν ήμασταν “βάρος” “που δεν της επιτρέπαμε να ζήσει τη ζωή της”», αναφέρει στο υπόμνημα της.
Και προσθέτει: «Συνεχώς αναζητούσα την αγάπη της μητέρας μου, την μητρική αγκαλιά, ένα απλό χάδι. Αντιθέτως το μόνο που λάμβανα από αυτήν σε καθημερινή βάση ήταν ξύλο, χειροδικία, τιμωρίες, ψυχική κακοποίηση. Και όχι μόνον όμως, αλλά και σωματική κακοποίηση. Σε ηλικία μόλις 10 ετών βιάστηκα από στενό συγγενή της μητέρας μου, η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να το αποτρέψει ή να προσπαθήσει να μου συμπαρασταθεί ψυχολογικά», καταλήγει μεταξύ άλλων η Ειρήνη Μουρτζούκου.
«Ψάχνει να βρει ελαφρυντικά»
«Αυτό το μοτίβο που λέει – που δεν ξέρω αν γνωρίζει καν τη λέξη ‘μοτίβο’ – είναι απόπειρα να βρει ελαφρυντικά. Μα η ίδια δεν είπε ότι το έκανε συνειδητά;», υπογραμμίζει σε τηλεοπτική εκπομπή η μητέρας της. Παράλληλα, αποδόμησε την υπερασπιστική γραμμή περί ψυχικής ασθένειας και επιλεκτικής στοχοποίησης βρεφών, κάνοντας αναφορά στην αδελφή της ειρήνης, την οποία έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε:
«Ποιο ήταν το ελαφρυντικό; Η Ηλιάνα ήταν 18 μηνών, ήταν η μεγαλύτερη. Γιατί λέει ότι σκότωνε μόνο 6 μηνών και κάτω;»
«Τον κάλυπτε πάντα τον πατέρα της»
Η μητέρα της 25χρονης αναφέρεται και στον Γιάννη Μουρτζούκο – τον άνδρα που η Ειρήνη αποκαλεί «πατέρα της».
«Σου κάνει εντύπωση που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Μουρτζούκο» ερωτήθηκε για να απαντήσει: «Τον κάλυπτε πάντα, όπως κάνει και τώρα. Στα πάντα την κάλυπτε. Γιατί ο πατέρας και η γιαγιά της δεν προσπάθησαν να τη σώσουν τόσα χρόνια;» Ενώ διευκρίνισε ακόμη ότι ο Γιάννης δεν είναι ο βιολογικός της πατέρας.
Προφίλ στο Facebook
Η μητέρα της Ειρήνης κάνει λόγο και για ψηφιακή παρενόχληση που δέχεται ακόμη και μετά τη σύλληψη της κόρης της:
«Χθες το βράδυ ενεργοποιήθηκαν παλιά προφίλ της Ειρήνης – με κοπέλες που μας έκαναν αιτήματα φιλίας. Δέχομαι συνεχώς απειλές και μάλιστα σκληραίνουν», δηλώνει.
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χασάκα – Αναμένεται η έλευση των κυβερνητικών δυνάμεων
- Ανέγερση φοιτητικών εστιών στα Άνω Λιόσια
- Η γη της ελιάς: Ανατροπές και προδοσία
- Γιουβέντους–Ικάρντι: Το «απαγορευμένο» σενάριο που ταράζει την αγορά
- Νέα Αριστερά: Αποχωρούν δέκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής – Η ανακοίνωση
- Παπαστράτος: «Κορυφαίος Εργοδότης» για 12η συνεχή χρονιά στα 95α γενέθλιά της
- ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια
- Ο Αλκαράθ «έσπασε» το οικονομικό ρεκόρ του Australian Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)














![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442