Καρλ Λάγκερφελντ: Πωλήθηκε η έπαυλή του στο Παρίσι έναντι 4, 7 εκατ. ευρώ
Η ιστορική έπαυλη του Καρλ Λάγκερφελντ στο Παρίσι βρίσκεται στο Louveciennes, περίπου 16 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.
Μια βίλα του 19ου αιώνα που κάποτε ανήκε στον αείμνηστο είδωλο της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 4,7 εκατομμυρίων ευρώ την Τρίτη 1 Ιουλίου.
Το Pavillon de Voisins, όπως ονομάζεται το αρχοντικό, βρίσκεται στο Louveciennes, περίπου 16 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.
Ο Καρλ Λάγκερφελντ απέκτησε την συγκεκριμένη κατοικία το 2010 και προχώρησε σε εκτεταμένη ανακαίνιση. Ο χώρος αναδιαμορφώθηκε πλήρως από τον ίδιο.
#ArtnetNews: A 19th-century villa once owned by the late fashion icon Karl Lagerfeld sold at auction for €4.7 million ($5.5 million) on Tuesday. https://t.co/AmvOGX986Y
— Artnet (@artnet) July 4, 2025
Η ιδιαίτερη σχέση του Καρλ Λάγκερφελντ με το σπίτι
Η ιδιοκτησία εκτείνεται σε πέντε στρέμματα και περιλαμβάνει τρία ανεξάρτητα σπίτια, πισίνα και γήπεδο τένις, ενώ περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και ψηλούς φράκτες που προσφέρουν απόλυτη ιδιωτικότητα.
«Η έπαυλη εξασφαλίζει διακριτικότητα και ανωνυμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζερόμ Κόρο από την Arias, την εταιρεία που διαχειρίστηκε την πώληση. Ένα μεγάλο τμήμα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιούνταν ως στούντιο του σχεδιαστή, ο οποίος, σύμφωνα με τη μούσα και συνεργάτιδά τουΑμάντα Χάρλεκ , «τα έδωσε όλα σε αυτό το τελευταίο σπίτι. Το αγαπούσε πραγματικά», όπως είχε δηλώσει στη Vogue το 2021.
Voir cette publication sur InstagramUne publication partagée par Real Estate Stories (@realestatestories.in)
Μάλιστα, ο Λάγκερφελντ είχε δημιουργήσει στο ισόγειο ένα πιστό αντίγραφο του παιδικού του δωματίου από το πατρικό του σπίτι στο Αμβούργο. Το κτίριο έχει μακρά ιστορία, καθώς στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα ανήκε σε μέλη της οικογένειας Rothschild και στη συνέχεια πέρασε στον Γάλλο ποιητή Leconte de Lisle.
Η πώληση πραγματοποιήθηκε με τη λεγόμενη «δημοπρασία του κεριού», μια ιδιαίτερη μέθοδο που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και εξακολουθεί να εφαρμόζεται στη Γαλλία. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο χρόνος πώλησης μετριέται από το κάψιμο δύο μικρών κεριών, καθένα από τα οποία καίγεται για περίπου 15 δευτερόλεπτα, προσδίδοντας έναν αέρα παράδοσης και θεατρικότητας στη διαδικασία.
- Εξάνθημα στον λαιμό του Τραμπ «φουντώνει» ξανά τα σενάρια για προβλήματα υγείας
- Στενά του Ορμούζ: Δυσοίωνο σενάριο από την Goldman Sachs για τις τιμές φυσικού αερίου
- Ο Τζόκοβιτς στους Λέικερς! ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς υποδέχθηκαν τον κορυφαίο τενίστα (vids)
- Η Αμάντα Σέιφριντ πιστεύει ότι «ο σοσιαλισμός είναι μια υπέροχη ιδέα»
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη



