in.gr > Αθλητισμός & Σπορ > Ποδόσφαιρο > Super League: Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση – Η κρίσιμη 5η αγωνιστική και το «τρελό» σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας
Super League: Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση – Η κρίσιμη 5η αγωνιστική και το «τρελό» σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας
Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δίνουν «μάχη» για τη δεύτερη θέση της Super League που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League – Τα δεδομένα για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και το σενάριο για τριπλή ισοβαθμία.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, επικράτησε άλλη μια φορά στην «Opap Arena», αυτή τη φορά με 2-0 και ανάγκασε την Ένωση στην 4η ήττα της σε ισάριθμα ματς στα play off της Super League.
Ο ΠΑΟΚ από την άλλη με μια μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 και έμεινε ζωντανός για τη δεύτερη φάση, με τη «μάχη» για τα προκριματικά του Champions League να φουντώνει ακόμη περισσότερο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Ο Ολυμπιακός έχει 69 βαθμούς και είναι μόνος πρώτος και μάλιστα με διαφορά, όμως από εκεί και πέρα, οι πράσινοι είναι στην 2η θέση με 56, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε τρίτος με 55 και η ΑΕΚ είναι στην 4η θέση με 53.
Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε των playoffs, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση απ’ την επόμενη αγωνιστική, αν νικήσει την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν φύγει με «διπλό» απ’ το «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η Ένωση θα τερματίσει τέταρτη, σε περίπτωση που ηττηθεί απ’ τους «πράσινους» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικρατήσει του Ολυμπιακού.
Αυτό είναι το ένα σενάριο, που ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως έχει και όλες τις ισοβαθμίες κάτι που μπορεί να είναι κλειδί στο φινάλε, μιας και υπάρχει και το ακραίο σενάριο να ισοβαθμήσουν και οι τρεις στο τέλος στους 57 βαθμούς.
Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται η ΑΕΚ να νικήσει τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ να αποσπάσει ισοπαλία απ’ τον Ολυμπιακό, στην επόμενη αγωνιστική, ενώ στην τελευταία «στροφή» των playoffs, θα πρέπει να λήξουν χωρίς νικητή και οι δύο αναμετρήσεις.
Στην εν λόγω περίπτωση το κριτήριο της ισοβαθμίας είναι οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι τρεις ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και playoffs. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν υπερτερεί, καθώς θα έχει μαζέψει 13, η Ένωση έχει 11 και ο Δικέφαλος του βορρά 9, κάτι που σημαίνει πως αυτή θα είναι και η τελική κατάταξη.
Aγώνες κανονικής περιόδου το 2026 και το 2028 - Η Γερμανία εξελίσσεται σε στρατηγικό κόμβο για την ανάπτυξη του αμερικανικού football (NFL) στην Ευρώπη
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και άλλοτε συνεργάτης του Φρανκ Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα επιστρέφει στους πάγκους των εθνικών ομάδων για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Σουρινάμ.
Αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες στο σημερινό (14/12, 20:00) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Άρης, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών.