Κίνημα Δημοκρατίας: «Στο φως ένα θεσμικό σκάνδαλο με επίκεντρο την εταιρεία Blue Skies»
Ανακοίνωση δημοσίευσε το Κίνημα Δημοκρατίας αναφερόμενο στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εταιρεία Blue Skies, η οποία, «στεγάζει και χρηματοδοτεί βασικά στελέχη της λεγόμενης 'Ομάδας Αλήθειας'»
Σωρεία πολιτικών σχολίων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Inside Story, έχοντας επίκεντρο την εταιρεία Blue Skies, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Κίνημα Δημοκρατίας.
Όπως τονίζεται, «το αποκορύφωμα της υποκρισίας είναι πως μόλις πρόσφατα, από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ‘στρατιές από bots’. Η αλήθεια όμως, όπως φαίνεται, έχει διαφορετικό αποστολέα και αποδέκτη».
Το Κίνημα Δημοκρατίας ζητά εξηγήσεις σχετικά με όσα έγιναν γνωστά για την σχέση της εταιρείας με την κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση αφήνει αιχμές, λέγοντας ότι «η διαφάνεια δεν είναι πολυτέλεια, είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και απέναντι στην αδιαφάνεια, κανείς δεν μπορεί να σιωπά».
Η ανακοίνωση για την εταιρεία Blue Skies
«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής πλατφόρμας inside story φέρνουν στο φως ένα θεσμικό σκάνδαλο με επίκεντρο την εταιρεία Blue Skies, η οποία, σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία, στεγάζει και χρηματοδοτεί βασικά στελέχη της λεγόμενης «Ομάδας Αλήθειας» – ενός άτυπου, αλλά στρατηγικά οργανωμένου, μηχανισμού ψηφιακής προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το αποκορύφωμα της υποκρισίας είναι πως μόλις πρόσφατα, από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «στρατιές από bots». Η αλήθεια όμως, όπως φαίνεται, έχει διαφορετικό αποστολέα και αποδέκτη.
Ποια είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα;
Ποια είναι η σχέση της κυβέρνησης με την Blue Skies και τους εργαζομένους της;
Πώς είναι θεσμικά ανεκτό κεντρικά στελέχη της κυβερνητικής επικοινωνίας να εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτικές εταιρείες επικοινωνίας που αναλαμβάνουν δημόσια έργα;
Από πού προκύπτουν τα έσοδα μιας εταιρείας που δαπανά πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως για μισθοδοσίες;
Το Κίνημα Δημοκρατίας καλεί:
Τη Βουλή και τους ανεξάρτητους θεσμούς να εξετάσουν ενδελεχώς το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων και εργαλειοποίησης δημόσιων πόρων για κομματική προπαγάνδα.
Η διαφάνεια δεν είναι πολυτέλεια, είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και απέναντι στην αδιαφάνεια, κανείς δεν μπορεί να σιωπά.»
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρεις επιθέσεις ενόπλων στην πολιτεία του Νίγηρα
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia


