Love Ladder: 6.000 σκαλοπάτια στην Κίνα είναι αφιερωμένα στην αγάπη και τον έρωτα
Η «Σκάλα της Αγάπης» αποτελεί σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στην Κίνα.
Η «Σκάλα της Αγάπης» (Love Ladder) είναι μια σκάλα με πάνω από 6.000 πέτρινα σκαλοπάτια, λαξευμένα σε βράχο ύψους 1.500 μέτρων στην Κίνα.
Δημιουργήθηκε από τον Liu Guojiang, έναν άντρα βαθιά ερωτευμένο με την Xu Zhaoqing, μια μεγαλύτερή του γυναίκα, την οποία παντρεύτηκε τη δεκαετία του 1950 παρά τα κοινωνικά ταμπού. Για να ξεφύγουν από την κοινωνική κατακραυγή, μετακόμισαν σε ένα απομακρυσμένο βουνό, όπου ο Liu πέρασε πάνω από 50 χρόνια σκαλίζοντας τα σκαλοπάτια, ώστε η Xu να μπορεί να μπαίνει με ασφάλεια μέσα στο σπίτι.
Αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή έγινε γνωστή ως η “Σκάλα της Αγάπης”. Το 2006, το ζευγάρι αναγνωρίστηκε για την ιδιαίτερη ιστορία του, κερδίζοντας το βραβείο για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην Κίνα.
Ο Liu απεβίωσε το 2007, και η Xu το 2012. Σύμφωνα με τις επιθυμίες της, θάφτηκε δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο. Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι και τη σκάλα τους σε μουσείο και τουριστικό αξιοθέατο, προς τιμήν της αγάπης τους. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις από το κοινό, με πολλούς να επιθυμούν να διατηρηθεί η αυθεντικότητα και η αγνότητα του τόπου, μακριά από την εμπορευματοποίηση.
Love Ladder in China.
Would you dare? pic.twitter.com/EDbT4YxAaW
— ??..Rai ji..?? (@Vinod_r108) July 21, 2024
«Σκάλα της Αγάπης»: Είναι επικίνδυνη;
Αν και τα σκαλοπάτια σκαλίστηκαν με αγάπη, είναι απότομα και μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους επισκέπτες στην Κίνα. Ωστόσο, λίγη προσοχή αρκεί για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαρά ατυχήματα μέχρι σήμερα.
I’m literally so scared ? for him! Why would he take such a risky chance climbing the Love ❤ Ladder in China? ????? pic.twitter.com/PeWEdZcjBk
— Flying Scholar?? (@EuchariaUrantaO) March 31, 2025
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας
- 17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «Είναι εύκολο… κάν’ το»
- Ομόλογα: Πλήττονται παγκοσμίως λόγω του ενεργειακού σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν και του πληθωρισμού
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί – Μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα» (vid)
- TechLiving Zone: Προϊόντα ενέργειας και τεχνολογίας στα καταστήματα ΔΕΗ
- Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας άνδρας που παρουσιαζόταν ως συνεργάτης της Lady Gaga



