Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Χιρόνα στο Ρέντη (12/2, 17:00), για τη φάση των «32» του UEFA Youth League και λίγη ώρα πριν τη σέντρα οι ερυθρόλευκοι γνωστοποίησαν την ενδεκάδα τους.
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί κόντρα στην ισπανική ομάδα με σύστημα 3-4-3 και τον Γεωργακόπουλο κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα της άμυνας είναι οι Καρκατσάλης Πρεκατές και Παναγάκος, αριστερά στην πλευρά θα είναι ο Δάμα δεξιά θα παίξει ο Αλαφάκης, ενώ στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Λιατσικούρας και Πλις. Στην επίθεση θα είναι, αριστερά ο Πνευμονίδης, δεξιά ο Παπακανέλλος και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σιλά.
Αναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Γεωργακόπουλος, Καρκατσάλης, Πρεκατές, Παναγάκος, Δάμα, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Πλις, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Σιλά
Η πορεία μέχρι τώρα στο Youth League
Στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης, οι πρωταθλητές Ευρώπης απέκλεισαν την Ταλίνα Κάλεβ με συνολικό σκορ 7-1, μετά το 5-0 στου Ρέντη και το 2-1 στην Εσθονία, αλλά και την Τρέντσιν μετά τα 1-1 στη Σλοβακία και 4-1 στην εντός έδρας ρεβάνς. Κάπως έτσι, πλέον ο Ολυμπιακός έχει στον δρόμο του τη Χιρόνα.
Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των «32» θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κλήρωση η οποία θα καθορίσει το μονοπάτι μέχρι και το Final-4 της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν, εκεί που την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε την διοργάνωση, τη σεζόν 2023-24.
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.