Γερμανία: Ψήφο εμπιστοσύνης στις 16 Δεκεμβρίου θα ζητήσει ο Όλαφ Σολτς
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών στις 16 Δεκεμβρίου, με επόμενο στόχο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.
Εξελίξεις υπάρχουν στο ζήτημα των εκλογών στην Γερμανία, όπου σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της Bundestag στις 16 Δεκεμβρίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως στόχο να οδηγήσει στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου 2025, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.
Τον Φεβρουάριο οι πρόωρες εκλογές
Όπως έκανε γνωστό, σήμερα, το Bloomberg, οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων ομοσπονδιακών εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο Σολτς θα πρέπει πρώτα να περάσει από την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της Bundestag στις 16 Δεκεμβρίου. Μόλις ο καγκελάριος χάσει την ψηφοφορία, μπορεί να ζητήσει από τον πρόεδρο να διαλύσει το κοινοβούλιο και να ορίσει ημερομηνία εκλογών εντός 60 ημερών.
Τι είχε αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)
Νωρίτερα ο διεθνής τύπος ανέφερε ως πιθανές ημερομηνίες τη 16η και τη 23η Φεβρουαρίου 2025, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σχετική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί εντός της μέρας. Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες η απόφαση έχει «κλειδώσει» για τις 23 Φεβρουαρίου.
«Θα υπάρξει συμβιβασμός. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα, πιθανόν τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο κ. Λίνεμαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των ARD και ZDF.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας