Πέτρος Παππάς: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής – Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πέτρος Παππάς και άλλοι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν παρελθόν για το κόμμα, ενώ στο κάδρο των αποχωρήσεων μπαίνουν κι άλλα πρόσωπα που επίσης στήριζαν ένθερμα τον κ. Κασσελάκη
Συνετελέσθη η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που την Παρασκευή (8/11) απώλεσε τρεις βουλευτές. Τον ίδιο δρόμο εκτιμάται πως θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Ραλλία Χριστίδου και Αλέξανδρο Αυλωνίτη, ο Πέτρος Παππάς αποχώρησε από το κόμμα.
Ομοίως έπραξε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που προβαίνει άμεσα στη δημιουργία μιας καινούργιας πολιτικής κίνησης. Εκτός από τον Πέτρο Παππά και τους άλλους δυο βουλευτές που αποτέλεσαν παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο κάδρο των αποχωρήσεων μπαίνουν κι άλλα πρόσωπα που επίσης στήριζαν ένθερμα τον κ. Κασσελάκη.
Στη κορυφή της σχετικής λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των Θεοδώρα Τζάκρη και Νίνα Κασσιμάτη, ενώ δεν θα προκαλούσε έκπληξη η συνέχιση της πολιτικής συμπόρευσης και άλλων στελεχών με τον κ. Κασσελάκη, όπως, επί παραδείγματι, των Ευάγγελου Αποστολάκη, Έλενας Ακρίτα, Γιώτας Πούλου, Κυριακής Μάλαμα, Βασίλη Κόκκαλη, Ράνιας Θρασκιά, Γιώργοου Γαβρήλου και Γιάννη Σαρακιώτη που κατά διαστήματα βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή του.
Ένα ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εάν θα παραμείνει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στο κόμμα απέμειναν 32 βουλευτές. Εάν αποχωρήσουν άλλοι δυο, τότε θα έχει λιγότερους από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Αποχωρώντας από το Γκάζι, όπου πυροδοτήθηκαν εντάσεις πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Πέτρος Παππάς έκανε λόγο για «Συνέδριο-παρωδία» και δήλωσε ότι δεν θα τον βρει άλλο 12ωρο στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Μιλάμε για την απόλυτη ανοργανωσιά. Αποχωρώ κι εγώ από αυτό το συνέδριο. Καταδικάζω αυτό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα δεν εκφράζει πλέον τους προοδευτικούς πολίτες, δεν εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο», προσέθεσε ο ίδιος.
«Δεν έχω καμία δουλειά σε ένα τέτοιο κόμμα. Δεν είναι δημοκρατικό αυτό το κόμμα και λυπάμαι πολύ γιατί όλους αυτούς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες τους στήριξα, κι αυτούς που έμειναν κι αυτούς που έφυγαν», δήλωσε, από την πλευρά της, η Ραλλία Χρηστίδου.
«Αυτό που συμβαίνει μέσα στο συνέδριο είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας. Τη Δευτέρα το πρωί θα υποβάλω την παραίτηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Θα ανεξαρτητοποιηθώ», δήλωσε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442