ΣΥΡΙΖΑ για Ισραήλ: Καμία επίκληση στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με νεκρούς αμάχους
«Η διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Στην καταδίκη των νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα προχώρησε ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «καμία επίκληση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν απόρροια των ενεργειών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι νεκροί».
«Οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της βίας»
Παράλληλα αναφέρει ότι η «διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό, και να υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων, απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για μία λύση δύο κρατών, με βάση τα σύνορα του 1967».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα σε σειρά πολιτικών υποδομών, οι οποίοι έχουν ως τραγικό απολογισμό δεκάδες άμαχους νεκρούς, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Καμία επίκληση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν απόρροια των ενεργειών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι νεκροί. Αντίθετα, οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της βίας στη Μέση Ανατολή.
Η διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό, και να υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων, απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για μία λύση δύο κρατών, με βάση τα σύνορα του 1967. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ενόψει και της ανάληψης της θέσης του μη μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, και να αναλάβει, ειρηνευτικές πρωτοβουλίες».
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας


