Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

«Η κυβέρνηση, αντί να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις 'κατάπαυση πυρός' εμμένοντας στην λογική του 'δεδομένου συμμάχου', οφείλει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για εξασφάλισή της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα, «μετά τις αναφορές περί 70 νεκρών και 280 τραυματιών Παλαιστινίων ως αποτέλεσμα σημερινών Ισραηλινών βομβαρδισμών, την ώρα που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση, αντί να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις ‘κατάπαυση πυρός’ εμμένοντας στην λογική του ‘δεδομένου συμμάχου’, οφείλει να πρωτοστατήσει – όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες – στην προσπάθεια για εξασφάλισή της».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, όπως και την έντονη καταδίκη του για τον θάνατο αμάχων στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

​Φρίκη μετά την επίθεση σε πεινασμένους Παλαιστίνιους

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, μετά από την επίθεση του ισραηλινού στρατού σε πεινασμένους Παλαιστίνιους, που περίμεναν φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα με νέα ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι οι νεκροί από την επίθεση στην πόλη της Γάζας είναι πλέον 104, ενώ τουλάχιστον 760 άτομα τραυματίστηκαν.

Η Χαμάς έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή, πρωτοφανή στην ιστορία των εγκλημάτων πολέμου».

Οι IDF υποστήριξαν ότι δεκάδες κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα σπρωξίματος και ποδοπατήματος κατά τη διάρκεια ενός «βίαιου συνωστισμού», όπως τον χαρακτήρισαν οι ισραηλινές δυνάμεις, γύρω από φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια.

Ένας αξιωματούχος του στρατού πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του συνωστισμού, ορισμένοι κάτοικοι της Γάζας πλησίασαν τις ισραηλινές δυνάμεις και «τις έβαλαν σε κίνδυνο». Οι στρατιώτες στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστινίων.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι εξετάζει το περιστατικό.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024