Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση στον Μητσοτάκη με αφορμή τη βοήθεια στη Γάζα - «Πιστός στο δόγμα του δεδομένου σύμμαχου»

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση στον Μητσοτάκη με αφορμή τη βοήθεια στη Γάζα – «Πιστός στο δόγμα του δεδομένου σύμμαχου»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα και σε προσπάθειες αποκλιμάκωσης και επίλυσης κρίσεων», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαιρετίζει την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με την διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, η εξέλιξη αυτή, «έστω και με σημαντική καθυστέρηση που είχε ως αποτέλεσμα βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, της επιστροφής των Ισραηλινών ομήρων και της άμεσης επανεκκίνησης αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

Και προσθέτει πως στην εν λόγω ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μαζί με τις ανωτέρω χώρες, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Γερμανία ‘ανακοινώνουν την πρόθεσή τους’ για την διάνοιξη του εν θέματι διαδρόμου, χωρίς να αναφέρεται καμία περαιτέρω συμμετοχή της χώρας μας στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία».

«Πιστή στο δόγμα του δεδομένου συμμάχου η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα και σε προσπάθειες αποκλιμάκωσης και επίλυσης κρίσεων, παραμένοντας πίστη στο δόγμα του ‘δεδομένου συμμάχου’ και της Ι.Χ.  αδιαφανούς εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημειώνει πως., αντ’ αυτού, η κυβέρνηση «αρκείται μόνο σε ανεύθυνες πολιτικές και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει ένα διεθνές προφίλ για τον πρωθυπουργό, στην προσπάθειά του να μην λογοδοτήσει για τα προταγμένα της κυβερνήσεώς του σε σειρά ζητημάτων, με κορωνίδα το κράτος δικαίου».

Για να καταλήξει πως «η εγκατάλειψη της πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής της πατρίδας μας, όπως αυτή εφαρμόσθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα και πλήττει την ιδιότητα της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή στην ευρύτερη περιφέρεια» και να καλέσει τον κ. Μητσοτάκη και τον τπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη, «να διευκρινίσουν ποια είναι η συμμετοχή της χώρας μας στην εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η ελληνική συμμετοχή δεν είναι στρατηγικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας».​

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024