Να αφήσει πίσω του τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Μάλμε και να εξασφαλίσει, τουλάχιστον, την είσοδό του στους ομίλους του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη κόντρα στη Μάλμε
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, Σάμροκ Ρόβερς, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων με φόντο την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (20:30, NovaSports Prime).
Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν επιπολαιότητα στα ματς με τη Μάλμε, γνωρίζοντας ένα εφιαλτικό αποκλεισμό αφού έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γενικά δείχνει ανισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, έχοντας δεχθεί 10 γκολ σε 5 επίσημους αγώνες. Τα προβλήματα αυτά φάνηκαν και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ νίκησε μεν 3-2 τον Πανσερραϊκό, όμως δεν έθελξε με την απόδοσή τους και απειλήθηκε αρκετά. Το θετικό είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να καταστρώσει τα πλάνα του.
Από την άλλη πλευρά, η Σάμροκ Ρόβερς είναι μία αισθητά πιο βατή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τη Μάλμε. Η πολυνίκης του ιρλανδικού πρωταθλήματος πήρε τον τίτλο του 2023, όμως στην εν εξελίξει εγχώρια λίγκα του 2024 βρίσκεται μόλις στην 5η θέση και στο -10 από την κορυφή.
Προπονητής της είναι ο 39χρονος Στίβεν Μπράντλεϊ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της είναι ο 28χρονος διεθνής Ιρλανδός μεσοεπιθετικός Τζακ Μπιρν. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε την ισλανδική Βίκινγκουρ με 2-1 και 0-0, αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Σπάρτα Πράγας με δύο ήττες, 0-2 και 4-2. Στον τρίτο προκριματικό του Europa έχασε το πρώτο ματς από την Τσέλιε 1-0, όμως έκανε ανατροπή στη ρεβάνς νικώντας 3-1 στην παράταση και έφτασε στα play-offs.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν έρθει ξανά αντιμέτωπες, σε όμιλο του Europa League τη σεζόν 2011-12. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εντός έδρας 2-1 και εκτός έδρας 1-3, επομένως έχει… καλή παράδοση κόντρα στους Ιρλανδούς.
Ο επαναληπτικός με τη Σάμροκ Ρόβερς θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου (22:00) στο Δουβλίνο.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».
Λίγα 24ωρα μετά τη βαριά ήττα της από την Ατλέτικο για το Κύπελλο, η Μπαρτσελόνα υπέστη νέα οδυνηρή ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Τζιρόνα. Πλέον στην κορυφή της La Liga βρίσκεται η Ρεάλ....
Ο Αλέξανδρος Γκιννής αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, κατεβαίνοντας τιμητικά την πίστα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κορτίνα.
Ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που έχουν στη μεταγραφική τους λίστα τον Κωνσταντίνο Καρέτσα είναι και η Μίλαν, όπως τονίζει ιταλικό δημοσίευμα που τον χαρακτηρίζει «Βασιλιά των ασίστ».
Τα έργα ανακατασκευής του εμβληματικού γηπέδου έχουν καθυστερήσει πολύ και ίσως το Αζτέκα δεν είναι έτοιμο για το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουνίου