Το Ισραήλ διέταξε την κατάσχεση 24 εκατομμυρίων ευρώ από φορολογικά έσοδα της Παλαιστίνης Αρχής
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που παρακρατά κεφάλαια, τα οποία συλλέγονται από το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, διέταξε την κατάσχεση 100 εκατομμυρίων σέκελ (24 εκατομμυρίων ευρώ) φορολογικών εσόδων που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή, δηλώνοντας ότι τα κεφάλαια αυτά θα αναδιανεμηθούν για να αποζημιωθούν ισραηλινά θύματα της τρομοκρατίας.
Η κατάσχεση κεφαλαίων είναι «κομμάτι των μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (4/8). Ο Σμότριτς κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία ασκεί μερικό έλεγχο στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, ότι εκτρέπει φορολογικά έσοδα προς όφελος «οικογενειών τρομοκρατών».
Ισραηλινοί πολιτικοί επικρίνουν τακτικά την Παλαιστινιακή Αρχή, που εδρεύει στη Ραμάλα, για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε οικογένειες Παλαιστινίων, που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις ή βρίσκονται στη φυλακή για πράξεις βίας κατά του Ισραήλ.
Το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι αυτή είναι η πέμπτη φορά που παρακρατά κεφάλαια, τα οποία συλλέγονται από το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής.
Στόχος η αποτροπή δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους
Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, το Τελ Αβίβ έχει εξαπολύσει πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και έχει επιβάλει οικονομικούς περιορισμούς στην Παλαιστινιακή Αρχή, παρακρατώντας φορολογικά έσοδα που εισπράττει για λογαριασμό της ή πληρώνοντας μόνο μέρος αυτών.
Ο Σμότριτς παραδέχεται, εξάλλου, πως η κατάσχεση κεφαλαίων για το Ισραήλ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατητικής για την αποτροπή δημιουργίας ενός Παλαιστινιακού Κράτους και για τη θωράκιση της ασφάλειας των Ισραηλινών, παράλληλα με την αύξηση των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Εργαζόμαστε επί τόπου για την εξάλειψη αυτής της απειλής (του παλαιστινιακού κράτους) ενισχύοντας τους εποικισμούς, (…) ενάντια στα κονδύλια της τρομοκρατίας από την Παλαιστινιακή Αρχή και στους ηγέτες της και διατηρώντας τον έλεγχο της συνολικής ισραηλινής επιρροής στην περιοχή», όπως είπε.
Νωρίτερα σήμερα (5/8), σύμφωνα με τους Times of Israel, ο ακροδεξιός υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως το μπλοκάρισμα από το Ισραήλ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «δικαιολογημένο και ηθικό», ακόμη και αν αυτό οδηγήσει δύο εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, λέγοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.
«Φέρνουμε βοήθεια γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», ισχυρίσθηκε ο ακροδεξιός υπουργός του Ισραήλ σε ένα συνέδριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Netflix: Αλλάζει το τοπίο στην ψυχαγωγία – Τι σημαίνει η εξαγορά της Warner
- Athens Airport Soars as Luxury Travel Rebounds
- Έχει καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εθνική ζημιά που έκανε με την υπόθεση Predator;
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442