Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστινιακή Αρχή: «Άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο» - Ο Αμπάς καταγγέλλει το βέτο των ΗΠΑ για ένταξη στον ΟΗΕ

Παλαιστινιακή Αρχή: «Άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο» – Ο Αμπάς καταγγέλλει το βέτο των ΗΠΑ για ένταξη στον ΟΗΕ

«Η επιθετική πολιτική της Ουάσιγκτον ωθεί τη Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου», τονίζει η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, που συνιστούσε στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους-πλήρους μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτή η επιθετική αμερικανική πολιτική έναντι της Παλαιστίνης, του λαού της και των νομίμων δικαιωμάτων του αποτελεί κατάφωρη επίθεση στο διεθνές δίκαιο και ενθάρρυνση της συνέχισης του γενοκτονικού πολέμου κατά του λαού μας. Ωθεί ακόμη περισσότερο την περιοχή στο χείλος της αβύσσου», σημείωσε ο Μαχμούντ Αμπάς.

«Ο κόσμος ενωμένος υποστηρίζει τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης που αντιπροσωπεύει η παλαιστινιακή υπόθεση»

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Ουάσινγκτον, ότι «παρέχει στο Ισραήλ όπλα και κονδύλια που σκοτώνουν τα παιδιά μας και καταστρέφουν τα σπίτια μας και στέκεται εναντίον μας σε διεθνή φόρουμ, σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Παριστάνει ότι υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών»

Το αμερικανικό βέτο «αποκαλύπτει τις αντιφάσεις της αμερικανικής πολιτικής, που παριστάνει από τη μια πως υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών, αλλά από την άλλη εμποδίζει την εφαρμογή αυτής της λύσης» στον ΟΗΕ, πρόσθεσε, ευχαριστώντας τα 12 κράτη, που τάχθηκαν υπέρ της εισδοχής της Παλαιστίνης στον οργανισμό ως κράτους-πλήρους μέλους.

«Ο κόσμος ενωμένος υποστηρίζει τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης που αντιπροσωπεύει η παλαιστινιακή υπόθεση», έκρινε ακόμη η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής, που έχει έδρα τη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σημειώνεται ότι τo σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στο ΣΑ από την Αλγερία και «συνιστούσε στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ» έλαβε 12 ψήφους, 2 κράτη-μέλη απείχαν και ένα ψήφισε κατά, όμως αυτή η τελευταία ψήφος ήταν η καθοριστική.

Το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ είναι «άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο», έκρινε η Παλαιστινιακή Αρχή.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024