Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα μας επικράτησε στον μικρό τελικό του Βελγίου και κατέκτησε την τρίτη θέση στην διοργάνωση και μάλιστα το έκανε με ανατροπή.
Η νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν δύσκολη και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσουν το παιχνίδι οι διεθνείς μας. Ο στόχος όμως επετεύχθη και η Εθνική μας ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας πετύχει κάτι πολύ σημαντικό.
Αναμφίβολα η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ αλλά παράλληλα είναι και ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον.
Τα παιδιά που πάλεψαν στην Πολωνία και κατάφεραν να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ταλέντο στις νεαρές ηλικίες και η συνέχεια μπορεί να είναι πολύ καλή για την Εθνική μας.
Μπορούσε να έχει παίξει και στον τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Μπορούσε, αλλά «πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό απέναντι στην Γαλλία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν δίκαιη η πρόκριση των «τρικολόρ».
Όπως και να’ χει πάντως η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είναι μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο.
Υπάρχει προοπτική, υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» και να συνεχίσουν σε ρυθμούς επιτυχιών.
Σε λίγες μέρες η Εθνική ομάδα ανδρών θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζοντας ότι μπορεί να πετύχει κάτι ανάλογο, να κατακτήσει δηλαδή ένα μετάλλιο στην Γαλλία.
Θα είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση μετά το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Νέων Ανδρών να δούμε κι ένα μετάλλιο από την ομάδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αύριο βράδυ η Εθνική μας θα δώσει το τελευταίο τεστ πριν τα μεγάλα παιχνίδια, καθώς θ’ αντιμετωπίσουμε την Σερβία στο Βελιγράδι.
Ένα παιχνίδι που θα δώσει την δυνατότητα στον Βασίλη Σπανούλη να βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και να βάλει τις τελευταίες πινελιές, λίγες μέρες πριν τα μεγάλα παιχνίδια του ομίλου μας στην κορυφαία διοργάνωση.
Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν είναι είναι δύο κομβικοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα αναφορικά με το αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους στο δύσκολο παιχνίδι με τη Φενέρ.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]