Δεκάδες φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει και σήμερα η Πυροσβεστική σε όλη την χώρα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκε 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατέσσερις 14.
Χωρίς ενεργό μέτωπο
Αυτή την ώρα όλα τα πύρινα μέτωπα είναι σε ύφεση και τα περισσότερα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο ή έχουν οριοθετηθεί.
Το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Παναγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην ακτή και ανάμεσα σε διάσπαρτα σπίτια. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το 112 και στάλθηκε μήνυμα προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι.
Τελικά με την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου η φωτιά αντιμετωπίστηκε. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Τριανταφυλλιά Σερρών και Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Η φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών είναι ορεινό σημείο, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και κινείται προς την Βουλγαρία εξαιτίας των νοτίων ανέμων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.