Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Concept Skytop: Ασκήσεις νοσταλγικής κομψότητας

BMW Concept Skytop: Ασκήσεις νοσταλγικής κομψότητας

H BMW δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ανοιχτό πρωτότυπο, σαν σπουδή στα σχεδιαστικά μοτίβα του παρελθόντος και στην κομψότητα

Hβαυαρική φίρμα έρχεται με ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Concorso d’ Eleganza στην Villa d’ Este, να υπενθυμίσει την ικανότητά της να σχεδιάζει ιδιαιτέρως κομψά αυτοκίνητα που αγνοούν τους κανόνες χρηστικότητας προς όφελος μιας αψεγάδιαστης όσο και γοητευτικής εικόνας.

Παρά το γεγονός ότι το Skytop όπως ονομάζεται έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αρέσει στο μάτι δεν πρόκειται για σχεδιαστική μελέτη καθώς αξιοποιεί ως αφετηρία την ήδη υφιστάμενη αρχιτεκτονική της εξίσου πληθωρικής Σειράς 8. Αυτό σημαίνει ότι στην αθέατη πλευρά της παρεπιδημεί o V8 των 4,4 λίτρων και παρόλο που η BMW δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ισχύ, αυτή δεδομένα κινείται πέριξ των 530 ίππων. Το σύνολο προφανώς συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Αυτό που έχει ωστόσο σημασία στην προκειμένη περίπτωση είναι το design, και το Skytop έχει να επιδείξει πολλούς σχεδιαστικούς άσους. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των σύγχρονων BMW, επίκεντρο στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί προφανώς η κομψότητα με το πρωτότυπο να διαθέτει μια μάλλον μικρή για το συνολικό του μέγεθος γρίλια η οποία όπως προεκτείνεται προς τα πλάγια θυμίζει το μοτίβο ιστορικών BMW. Αντιστοίχως ο προφυλακτήρας υιοθετεί ένα λείο design ένω την εικόνα συμπληρώνουν τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα.

Συνολικά η σιλουέτα του πρωτότυπου θυμίζει μοντέλα όπως η Z8 αν και στην προκειμένη περίπτωση είναι η οροφή που κάνει τη διαφορά.

Αποτελείται από δύο διαφορετικά κινούμενα μέρη κάτι σαν λογική targa που βάφονται σε ένα ιδιαίτερο χρώμα που βάφει και τις εσωτερικές δερμάτινες επενδύσεις. Ακόμα πιο εντυπωσιακός ωστόσο είναι ο χρωματισμός πίσω από τα roll-hoops των προσκέφαλων ο οποίος υιοθετεί ένα ντεγκραντέ φινίρισμα που δίνει την εντύπωση ότι το χρώμα αλλάζει αναλόγως με τον φωτισμό.

Στο πίσω τμήμα, εξακολουθεί η ίδια μινιμαλιστική λογική με οριζόντια λεπτά φώτα, προφυλακτήρα χωρίς περιττές ακμές και καμπύλες σε ένα μοτίβο που θυμίζει τα πιο απλά αλλά άκρως γοητευτικά σχεδιαστικά πρότυπα περασμένων εποχών.

Το εσωτερικό προέρχεται επίσης από την Z8 και εκτός από το μείγμα πολυτέλειας που αποπνέουν οι δερμάτινες επενδύσεις χωρίς τις ψηφιακές εξάρσεις ενώ στην νοσταλγική πλευρά του concept για το παρελθόν συνηγορεί και η παρουσία ενός παραδοσιακού επιλογέα ταχυτήτων αντί του μικρού διακόπτη που εφοδιάζει τις σύγχρονες BMW.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024