Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
To 20ό BMW Art Car αποκαλύφθηκε

To 20ό BMW Art Car αποκαλύφθηκε

Η BMW προσθέτει στη συλλογή της ένα ακόμα art car με την μορφή του αγωνιστικού M Hybrid V8 και την υπογραφή της Julie Mehretou

Η βαυαρική φίρμα έχει μακρά ιστορία στα λεγόμενα «Art Cars», δηλαδή στην παραχώρηση αυτοκινήτων της τόσο αγωνιστικών όσο και «πολιτικών» σε διάσημους καλλιτέχνες προς… διακόσμηση και στόχο τη δημιουργία συλλεκτικών όσο και μοναδικών τετράτροχων.

Toν «καμβά» για το 20ο Art Car της BMW αποτέλεσε το αγωνιστικό M Hybrid V8 που θα διαγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans στα μέσα Ιουνίου το οποίο με την συμβολή της αμερικανίδας, αιθιοπικής καταγωγής καλλιτέχνιδoς, Julie Mehretu μετατράπηκε σε ένα κινητό έργο τέχνης.


H Julie Mehretou ειδικεύεται σε μεγάλης κλίμακας αφηρημένα έργα τα οποία αναμειγνύουν επιρροές από το αφηρημένο εξπρεσιονισμό και την Pop Art ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια δημιουργεί τόσο παραδοσιακούς πίνακες όσο και εκτυπώσεις.

Η τεχνική της έγκειται στην αξιοποίηση διαφορετικών «στρώσεων» χρωστικής, γραφίτη και μελανιών που αναμειγνύονται με γραμμές από χρώματα, τοπογραφικά σχέδια και γεωμετρικά μοτίβα δίνοντας μια αίσθηση ενός κινούμενου ζωγραφικού τοπίου που θυμίζει αφηρημένο αρχιτεκτονικό σκαρίφημα ή χάρτη και που όπως εξηγεί η ίδια αποτυπώνει το ποια είναι «στον χωροχρόνο και στο πολιτικό περιβάλλον». Να σημειωθεί ότι έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Washington DC, το Hammer Museum στο Los Angeles και το ΜoMA της Νέας Υόρκης.

Σε ό,τι αφορά το εγχείρημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας πάνω στις επιφάνειες της M Hybrid V8 η ίδια σχολίασε: «Η ιδέα του BMW Art Car έχει να κάνει περισσότερο με μια εφεύρεση και την φαντασία και με την έννοια της αναζήτησης νέων ορίων. Δεν θεωρώ αυτό το αυτοκίνητο ως ένα έκθεμα. Το θεωρώ ως κάτι που θα αγωνιστεί στο Le Mans. Πρόκειται για ζωγραφική performance».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το M Hybrid V8 δια χειρός Julie Mehretou πραγματοποίησε την επίσημη πρώτη του στο Centre Pompidou στο Παρίσι και εκτός από το Le Mans όπου θα διεκδικήσει φυσικά την νίκη θα εμφανιστεί επίσης και στη διοργάνωση της Villa d’Este.

Εν είδει υπενθύμισης, ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν κατά καιρούς υπογράψει αυτοκίνητα της BMW συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι Andy Warhol, Robert Rauschenberg, David Hockney και Jeff Koons.

inSports

Ώρα τίτλου: Ολυμπιακός και ΑΕΚ μάχονται για το πρωτάθλημα

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό, που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024