Ο Αυστραλός πρωθυπουργός καλεί να τερματιστεί η φυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ
Βρετανικό δικαστήριο επέτρεψε χθες στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση στην απόφαση να εκδοθεί στις ΗΠΑ
Nα τερματιστεί η φυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ κάλεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, μια μέρα αφότου δόθηκε δικαίωμα στον ιδρυτή του WikiLeaks να προχωρήσει σε ύστατη προσφυγή εναντίον της έκδοσής του από τη Βρετανία στις ΗΠΑ.
Βρετανικό δικαστήριο επέτρεψε χθες στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση στην απόφαση να εκδοθεί, καθώς η Ουάσιγκτον θέλει ο 52χρονος Αυστραλός, να δικαστεί για την αποκάλυψη αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών μυστικών.
Διατρέχει κίνδυνο, αν εκδοθεί και καταδικαστεί, να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης ως ακόμη και 175 ετών
Μετά την απόφαση, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να τερματιστεί η δίωξη σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, ενώ πρόσθεσε πως η παρατεινόμενη φυλάκισή του «δεν έχει κανένα όφελος».
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε αυτό το αποτέλεσμα», συνέχισε ο κ. Αλμπανέζι μιλώντας στον Τύπο, προσθέτοντας «αρκετά πια».
Η βρετανική κυβέρνηση έκανε καταρχήν δεκτό το αμερικανικό αίτημα έκδοσης τον Ιούνιο του 2022.
Παραμένει φυλακισμένος στο Μπέλμαρς
Παραμένει φυλακισμένος στη λονδρέζικη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς από τον Απρίλιο του 2019, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου πέρασε επτά χρόνια.
Τον Φεβρουάριο ο Άντονι Αλμπανέζι τόνιζε ότι η δίωξη σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται «επ’ αόριστον».
Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να δικάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ επειδή έφερε στο φως από το 2010 και μετά πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ειδικά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν· διατρέχει κίνδυνο, αν εκδοθεί και καταδικαστεί, να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης ως ακόμη και 175 ετών.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442