Ρόμπερτ Φίτσο: Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του – Ξεκίνησε να επικοινωνεί
«Βελτιώνεται κλινικά, επικοινωνεί και οι φλεγμονώδεις δείκτες του μειώνονται σταδιακά»
Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς έχει σταθεροποιηθεί και είναι σε κατάσταση να επικοινωνεί.
Τη Δευτέρα, το νοσοκομείο FD Roosevelt στην Μπάνσκα Μπίστριτσα είπε ότι η κατάσταση του Φίτσο ήταν «σταθερή». «Βελτιώνεται κλινικά, επικοινωνεί και οι φλεγμονώδεις δείκτες του μειώνονται σταδιακά», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός παραμένει στη φροντίδα μας».
Η αστυνομία της Σλοβακίας δήλωσε ότι συνεχίζει να αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων περιπολιών σε σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και αίθουσες σύνταξης, σύμφωνα με τον Guardian.
Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Juraj Cintula, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Αστυνομικοί συνοδεύουν τον άντρα που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok, είπε ότι ο ύποπτος μπορεί, όπως είχε προηγουμένως υποστηριχθεί, να μην ήταν «μοναχικός λύκος» και ότι είχε δημιουργηθεί μια ομάδα έρευνας για να εξετάσει εάν πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια οργάνωση.
Ο Eštok σημείωσε ότι οι επικοινωνίες του υπόπτου στο Διαδίκτυο διαγράφηκαν δύο ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας. Αυτό υποδηλώνει ότι «το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», πρόσθεσε ο υπουργός.
Τις ώρες μετά τον πυροβολισμό, ορισμένοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί από τον κυβερνητικό συνασπισμό κατηγόρησαν την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης για την εξάπλωση του μίσους, πυροδοτώντας ανησυχίες για την πιθανότητα εμβάθυνσης της πόλωσης σε μια ήδη διχασμένη χώρα.

Αστυνομικοί φυλάσσουν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο F.D. Roosevelt, όπου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο μετά από απόπειρα δολοφονίας
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Κυριακή, ο εκλεγμένος πρόεδρος και σύμμαχος του Φίτσο, Πίτερ Πελεγκρίνι, ζήτησε ηρεμία.
«Τις τελευταίες μέρες και οι συνεντεύξεις Τύπου έδειξαν ότι ορισμένοι πολιτικοί είναι απλά ανίκανοι για στοιχειώδη αυτο-στοχασμό, ακόμη και μετά από μια τόσο τεράστια τραγωδία», είπε.
«Φαίνεται ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για συζήτηση με εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή αργότερα».
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
- Το ΠΑΣΟΚ «σπρώχνει» το Μαξίμου προς τις κάλπες
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442