Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε φάιναλ φορ. Και για αυτή την εξέλιξη συνέβησαν πολλά σε μια σειρά που η Μακάμπι επί της ουσίας δεν είχε τον MVP της (Μπάλντγουιν) όπως βεβαίως δεν είχε και την έδρα της.
Τα εκμεταλλεύτηκαν οι Πράσινοι και τα δύο αυτά «κλειδιά» της σειράς. Όπως εκμεταλλεύτηκαν και τις 45 βολές που εκτέλεσαν παραπάνω σε αυτά τα πέντε παιχνίδια.
Είχαν κατά μέσο όρο εννέα περισσότερες από την ομάδα του Ισραήλ. Και ειδικά απόψε του έδωσαν και κατάλαβε: 35 βολές κέρδισαν οι Πράσινοι έναντι μόλις 10 της Μακάμπι.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε υπέρ της τις βολές και στα δύο παιχνίδια στο Βελιγράδι (22-16, 20-17), όπως και στη νύχτα που ισοφάρισε στο ΟΑΚΑ σε 1-1 (20-8).
Και είχε και μια φορά μια λιγότερη (26-27): στο ματς της πρεμιέρας. Το αποψινό όμως είναι απερίγραπτο. Ένα μεγάλο όπλο για τους Πράσινους που του έδωσε 13 παραπάνω πόντους στο καθοριστικό game 5. Ποιος είπε ότι οι βολές δεν κρίνουν μια πρόκριση
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι μακράν ο πιο... οικονομικός σκόρερ της Ευρωλίγκας και αυτό επιβεβαίωσε και κόντρα στη Μπασκόνια, όταν χρειάστηκε μόλις μία ντρίμπλα για να πετύχει 20 πόντους!
Ο Εβάν Φουρνιέ τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής για το περιστατικό στο ματς με τον Πανιώνιο και χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – Πρόστιμο από τον ΕΣΑΚΕ στον Γιώργο Μπαρτζώκα.