Ιράν: Η Τεχεράνη διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη στο ΣΑ του ΟΗΕ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει στείλει πολλά «μηνύματα» στις ΗΠΑ για να τις διαβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει «την εξάπλωση της έντασης» στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ.
Το Ιράν επιμένει ότι δεν επιδιώκει την επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή
«Αυτό που μπορεί να οξύνει την ένταση στην περιοχή είναι η συμπεριφορά του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν κατά την άφιξή του τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Νέα Υόρκη για μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το Ισραήλ επεσήμανε χθες ότι διατηρεί «το δικαίωμα να προστατευθεί» έναντι του Ιράν, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον του ισραηλινού εδάφους με drones και πυραύλους.
«Εστάλησαν μηνύματα»
Ο Αμιραμπντολαχιάν επέμεινε ότι «εστάλησαν μηνύματα πριν και μετά την επιχείρηση» προς τις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της ελβετικής πρεσβείας στην Τεχεράνη η οποία εκπροσωπεί και τα αμερικανικά συμφέροντα. Τα μηνύματα αυτά είχαν στόχο «να συμβάλλουν στη σωστή κατανόηση των ενεργειών του Ιράν», σύμφωνα με τον ίδιο.
«Είπαμε ξεκάθαρα στους Αμερικανούς ότι η απόφαση (…) να απαντήσουμε στο ισραηλινό καθεστώς», μετά το πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, «ήταν οριστική», εξήγησε ο Ιρανός υπουργός.
«Προσπαθήσαμε να πούμε ξεκάθαρα στις ΗΠΑ στα μηνύματα αυτά ότι δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση της έντασης στην περιοχή», πρόσθεσε.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Νέα Υόρκη ο Αμιραμπντολαχιάν πρόκειται να συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και με υπουργούς Εξωτερικών στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο πρόκειται να εξετάσει το αίτημα για την ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες κράτος μέλος στον ΟΗΕ.
Iran’s FM Hossein Amirabdollahian landed in New York City and will later address the UN Security Council as tit-for-tat attacks with Israel raise fears of a wider war in the Middle East.
🔴 LIVE updates: https://t.co/nNfx8WoXao pic.twitter.com/NwzhC5LDmX
— Al Jazeera English (@AJEnglish) April 18, 2024
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442