Καλπάζουν οι τιμές σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά – Πάνω από το μ.ο. της ΕΕ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα
Καθημερινός ο πονοκέφαλος των νοικοκυριών. Πόσο αυξήθηκαν σε μια εβδομάδα, σπανάκι, μήλα και ντομάτες.
Στη μέγγενη της ακριβείας βρίσκονται τα νοικοκυριά που από εβδομάδα σε εβδομάδα έρχονται αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις ακόμη και σε βασικά προϊόντα που βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών αγορών. Οι καταναλωτές πλέον βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν δραματικά και η έκρηξη τιμών στα οπωροκηπευτικά ωθεί τον κόσμο σε περιορισμό αγορών.
Το MEGA βρέθηκε σε λαϊκή αγορά και κατέγραψε την αγωνία των καταναλωτών.
«Ακρίβεια μεγάλη. Δε βγαίνουμε με τίποτα. Όλα ανεβασμένα είναι» λέει στην κάμερα του «μεγάλου καναλιού» μια κυρία που έκανε τα ψώνια της.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων
Ο συγκριτικός πίνακας που παρουσιάζει το ρεπορτάζ είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.
Το σπανάκι κόστιζε την προηγούμενη εβδομάδα 1,50 ευρώ, σήμερα το βρίσκει κάποιος στη λαϊκή 2 ευρώ. Τα πολύπαθα ελληνικά μήλα κόστιζαν την προηγούμενη εβδομάδα 1,10, σήμερα η τιμή τους έφτασε 1,50 ευρώ. Κατά 20 λεπτά αυξήθηκαν οι ντομάτες όπου την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή ήταν στο 1,30, ενώ σήμερα στο 1,50.
«Η λαϊκή έχει αραιώσει και έρχονται όλοι κατά τις 14.00 που τα προϊόντα είναι λίγο φθηνότερα» αναφέρει μια γυναίκα που επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά.
Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με ποσοστό 7,1% για τον Ιανουάριο, ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 5,7%.
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)




























![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442