Πέθανε η Ραφαέλα Πιτσικάλη μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο
Πάλευε με τη νόσο γνωστή ως Σάρκωμα Ewing από το 2020.
Πέθανε μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, το κορίτσι από τα Χανιά που μιλούσε, με περίσσιο θάρρος, για την περιπέτειά της. Η νεαρή πάλευε με τη νόσο γνωστή ως Σάρκωμα Ewing από το 2020 και έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά τα 21α γενάθιά της.
Σε μήνυμά τους διαδικτυακοί φίλοι αναφέρουν: «Το Γελαστό Κορίτσι, με το απαράμιλλο θάρρος, δεν είναι πια ανάμεσά μας…»
Τον Αύγουστο του 2023, όπως μεταφέρει το hania.news, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της.
Για να μπορέσει να κάνει αυτό το ταξίδι, είχε γίνει καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία γνώρισε σημαντική ανταπόκριση. Η νεαρή είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη την περιπέτεια, δεν έχανε το χαμόγελό της και δημοσίευσε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο.
Η τελευταία της ανάρτηση είχε γίνει ανήμερα Πρωτοχρονιάς, όπου ήταν εμφανώς καταβεβλημένη, αλλά συνέχισε να στέλνει μηνύματα ελπίδας.
Η πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο
Η ζωή της οικογένειας Πιτσικάλη άλλαξε δραματικά τον Ιούνιο του 2020, όταν η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.
Έκτοτε έδινε καθημερινά, με θάρρος και χαμόγελο, με την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.
Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.
Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή.
- Σε συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης για το Αιγαίο» καλεί ο Φιντάν – Μία η ελληνοτουρκική διαφορά απαντά η Αθήνα
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)













![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442