Βοϊτσεσχόφσκι (Επίτροπος Γεωργίας): Απαιτούνται τεράστια ποσά για τη Θεσσαλία
Πρωτοφανής η έκταση των ζημιών, δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ
Με αναφορά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ξεκίνησε τη εισήγησή του στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την περιοχή.
Όπως τόνισε, 85 χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης έχουν καταστραφεί, ενώ πάνω από 100 χιλιάδες ζώα πνίγηκαν.
Παράλληλα, παρουσίασε σε όλους του υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε., τις εικόνες καταστροφής που ο ίδιος αντίκρισε στην Θεσσαλία κατά την επίσκεψή του στις 5 Οκτωβρίου και έκανε ειδική αναφορά στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες, στις κατεστραμμένες γεωργικές υποδομές και στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.
Tεράστια ποσά
Ο κ. Βόιτσεσχόφσκι, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή έκταση των ζημιών και στις συναντήσεις που είχε με αγρότες, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσά που απαιτούνται για επανορθώσεις, είναι τεράστια.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι έχουν καταστραφεί 85 χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, ενώ πνίγηκαν πάνω από 100.000 ζώα
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που αντίκρισε μαρτυρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης, καθώς και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρέμβασή του σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών, κάλεσε και τους ομολόγους του της Ε.Ε. να επισκεφθούν τη Θεσσαλία στις 9 Νοεμβρίου.
Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε πριν το Συμβούλιο Υπουργών με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, έλαβε την δέσμευσή της ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
- Χαϊδάρι: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω τροχαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442