Η Ιταλία δεν μπόρεσε να σταθεί ικανό εμπόδιο μπροστά στις υπερηχητικές ΗΠΑ και γνώρισε την ήττα – αποκλεισμό από τα ημιτελικά με 63-100. Η αντίδραση του Ποτσέκο.
Το μόνο σίγουρο όταν η Ιταλία βγήκε πρώτη στον όμιλο δεν περίμενε να βρει μπροστά της την team USA, κάτι που επισήμανε και ο προπονητής των «Ατζούρι».
Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά την πικρή ήττα ο Ποτσέκο:
«Όλος ο κόσμος πίστευε ότι δεν είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε. Οι παίκτες μου ήρθαν εδώ και έφτασαν στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η αντίδραση του Μέλι σημαίνει τα πάντα για εμένα.
Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να σας πω. Μπορούμε να φύγουμε τώρα. Καταλαβαίνετε τι μενταλιτέ έδειξαν οι παίκτες μου σε αυτό το τουρνουά.
Δεν αξίζαμε κάτι περισσότερο, αλλά δεν αξίζαμε και να παίξουμε απέναντι στις ΗΠΑ. Ήμασταν πρώτοι στον όμιλό μας. Αυτό είναι όλο. Αυτός είναι ο αθλητισμός.
Αγαπώ όλους τους παίκτες μου. Τους αγαπούσα και πριν από το ματς, τους αγαπώ και τους σέβομαι ακόμη περισσότερο τώρα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα άρχισα να μιλάω με κάποιους παίκτες από τις ΗΠΑ, οπότε όταν τελείωσε το ματς πλησίασα τον Κερ για να του εξηγήσω ότι απλά μιλούσα, δεν παραπονέθηκα, δεν τσακώθηκα μαζί τους. Έχω υπάρξει και εγώ παίκτης. Μου είπε ότι με καταλαβαίνει».
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
H Λιντς που παλεύει για τη σωτηρία της πήρε βαθμό με 0-0 από τη Μπρέντφορντ που έχασε κι άλλο έδαφος για την Ευρώπη. Εντυπωσιακή η Έβερτον, συνέτριψε με 3-0 την Τσέλσι και «βλέπει» ακόμη και «4άδα».
Ο χρυσός στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν Αρμάντ Ντουπλάντις μίλησε με κολακευτικά λόγια τον ασημένιο και πολύ καλό του φίλο του Εμμανουήλ Καραλή μετά την ολοκλήρωση του τελικού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανάρτησή του απένειμε εύσημα στον αθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν.
Ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε στην επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο κλειστού του Τορούν, αποθέωσε το τιμ του και τόνισε ότι στόχος του είναι το Παγκόσμιο ρεκόρ.