Ο Δήμος Φυλής φυτεύει ελιές στα καμένα αγροκτήματα
Στόχος του Δήμου να αποκαταστήσει το περιβάλλον καθώς και να αυξήσει συνολικά τον αριθμό σε ελαιόδεντρα.
Στην άμεση αποκατάσταση του ελαιώνα της Φυλής στοχεύει ο Δήμος Φυλής. Για το σκοπό αυτό καλεί τους δημότες, που τα ελαιόδενδρά τους επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου 2023, να δηλώσουν στο Δημαρχείο Φυλής, τον αριθμό των ελαιοδέντρων που επιθυμούν να τους προμηθεύσει, δωρεάν, ο Δήμος Φυλής προς φύτευση.
Ο Δήμος θα αναλάβει, επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.
Παράλληλα εντείνεται το πρόγραμμα «ελιά», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να δηλώσουν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου τον αριθμό των αναγκαίων ελαιοδέντρων που θα τους διατεθούν δωρεάν.
«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, το πρόγραμμα «ελιά», ώστε να αποκαταστήσουμε τον ελαιώνα της περιοχής μας. Παράλληλα θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη Διεύθυνση Δασών για την αποκατάσταση του καμένου πευκοδάσους.
Στις περιβαλλοντικές μας παρεμβάσεις περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα «μέλισσα», το οποίο, βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς και θα ενισχύσει την βιοποικιλότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
- Μεξικό: 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε 2 γυναίκες σε ιδιωτικό σχολείο
- Μπαρτζώκας: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε κακές επιλογές»
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ 92-83: Η «βασίλισσα» «βλέπει» μέχρι και κορυφή
- Σεισμός τώρα: 4.3 στη Θεσπρωτία – Που εντοπίζεται το επίκεντρο
- Ποιοι βλέπουν τον χρυσό στα 10.000 δολάρια
- Γιορτή σήμερα 25 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

