Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Φυλής στο in: «Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια. Η φωτιά μας είχε περικυκλώσει»

Δήμαρχος Φυλής στο in: «Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια. Η φωτιά μας είχε περικυκλώσει»

Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους του Δήμου Φυλής και την δημοτική Αρχή.

«Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια. Η φωτιά μας είχε περικυκλώσει και οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες», είπε στο in ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα διοικητικά όρια του Δήμου και συγκεκριμένα στη περιοχή της Χασιάς.

«Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε πως δεν θα τα καταφέρουμε, καθώς η πυρκαγιά μας είχε περικυκλώσει. Οι στιγμές που περάσαμε ήταν πολύ δύσκολες», πρόσθεσε.

Ο Δήμος Φυλής μάλιστα με ανάρτηση του λίγες ώρες πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς είχε αναφέρει:

«Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής, λόγω της πρόβλεψης για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, στην Περιφέρεια Αττικής, τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έχει ζητήσει να ενταθούν τα μέτρα πυροφύλαξης με συνεχείς περιπολίες στις περιαστικές περιοχές του Δήμου, καθώς και στις παρυφές της Δυτικής Πάρνηθας.

Παράλληλα καλεί τους συνδημότες μας να αποφύγουν φωτιές, εργασίες με μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρα και ρίψη πυροτεχνημάτων. Επισημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το περιβάλλον τονίζει χαρακτηριστικά».

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω του κορυφαίου επιπέδου συναγερμού (επίπεδο 5) απαγορεύεται η προσέγγιση στους χώρους περιαστικού πρασίνου και στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας».

«Δεν έμεινε σπιθαμή πρασίνου»

«Δεν έχει μείνει σπιθαμή πρασίνου στη Χασιά και στο πρώην πλέον άκαυτο σημείο της Πάρνηθας εκεί», είπε μιλώντας στο in ο αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής, Γιώργος Αντωνόπουλος για να προσθέσει:

«Κάηκαν από όσο γνωρίζουμε 3 σπίτια. Η αποτίμηση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα. Κάηκαν επίσης στάμνες, αποθήκες και άλλα. Η ζημιά είναι τεράστια και για το περιβάλλον. Μας πονάει η ψυχή μας που αντικρύζουμε καμένο τοπίο εκεί όπου μέχρι χθες ήταν ένα καταπράσινο μέρος».

Σε ερώτηση του in αν γνωρίζει πως ξεκίνησε η φωτιά, ο Γιώργος Αντωνόπουλος είπε πως ακόμη δεν γνωρίζουν κάτι, παρά μόνο από που ξεκίνησε.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024