Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας επιδιώκει να κάνει ο Δήμος Φυλής

Εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας επιδιώκει να κάνει ο Δήμος Φυλής

Ο Δήμος Φυλής αναζητά πόρους από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να φτιάξει τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας.

Τη δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας, ονομαστικής ισχύος 240 MW, επιδιώκει ο Δήμος Φυλής.

Με την αποθήκευση ενέργειας ο Δήμος θα υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Ειδικότερα έχουν αδειοδοτηθεί, από τη ΡΑΕ, μετά από την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών:

1) Έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, στην θέση ΚΟΡΟΡΕΜΙ, εγκατεστημένης ισχύος 58.21 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 45 MW και συνολικού προϋπολογισμού 46.440.289,55€, το οποίο απέκτησε την βεβαίωση παραγωγού με αριθμό ΒΕΒ005243/2022 την 23-11-2022.

2) Έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, στην θέση ΡΕΜΑ ΦΡΑΓΚΟΥ εγκατεστημένης ισχύος 17.01 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 12.5 MW και συνολικού προϋπολογισμού 13.570.680 €, το οποίο απέκτησε την βεβαίωση παραγωγού με αριθμό ΒΕΒ005239/2022 την 23-11-2022.

Ο Δήμος Φυλής εκτιμά ότι ο αρχικός προϋπολογισμός των δύο παραπάνω έργων, μαζί με την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης ενέργειας που θα ενισχύσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την οικονομική αλλά και την ενεργειακή αυτοδυναμία του, θα ανέλθει στο ποσόν των 188.607.866,24 €.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, ο Δήμος Φυλής αναζητά πόρους από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες στην αγορά ενέργειας και την γενικότερη τάση των επενδυτών αλλά και των τραπεζών στον τομέα της ενέργειας σε συνδυασμό και με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει τα έργα ΑΠΕ, αλλά και την ενεργειακή ανεξαρτησία των δήμων, θεωρούμε πως υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Φυλής είτε μέσω χρηματοπιστωτικού συστήματος, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και από ιδίους πόρους του Δήμου από την εκμετάλλευση του κτήματος Φυλής στην θέση «Σπηλιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποδέχθηκε τη σκοπιμότητα του έργου και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή του, με το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος για τον δήμο, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται, με βάση την σχετική νομοθεσία».

Sports in

Στο Βερολίνο ο Μίτσιτς: Έβγαλε φωτογραφία με τον γιο του Αταμάν και «άναψε» φωτιές (pic)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρίσκεται στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει από το Final Four, είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση και φωτογραφήθηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον γιο του Εργκίν Αταμάν, Σαρπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024