Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενίσχυση πληγέντων από την πυρκαγιά στο Δήμο Φυλής

Ενίσχυση πληγέντων από την πυρκαγιά στο Δήμο Φυλής

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οικονομική βοήθεια λόγω πυρκαγιών, διευκρίνισε προς τους δημότες του, ο Δήμος Φυλής.

Έως τις 6 Οκτωβρίου 2023 θα μπορούν οι δημότες του Δήμου Φυλής να καταθέτουν αιτήσεις στο Δήμο για τις καταστροφές περιουσιακών τους στοιχείων εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ακολουθεί όσα ο Δήμος ανακοίνωσε;

Από τον Δήμο Φυλής γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 6η Οκτωβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής  αιτήσεων προς το Δήμο Φυλής των δημοτών των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου 2023, βάσει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019 (ΦΕΚ Β’ 1699), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 31 ΕΞ 2023/11-08-2023 (ΦΕΚ Β’ 5072).

Πρόκειται για ενισχύσεις που  – σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – αφορούν σε:

  1. Οικονομική ενίσχυση ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του και δεν μπορεί να διαμείνει επί του παρόντος σε αυτή,  για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένη ανάλογα, για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες.
  2. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή /αντικατάσταση της οικοσκευής ή για απλές επισκευαστικές εργασίες στην κύρια πληγείσα κατοικία, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας.
  3. Οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβληθούν και τα οποία θα παραλαμβάνονται:

  1. για τη Δημοτική Ενότητα Φυλής από το Δημαρχείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ και
  2. για τη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής (Αχαρνών 61-63, Άνω Λιόσια, πρώην κτίριο Εφορίας) είναι τα εξής:

α) αίτηση  του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου.

β) δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας ή της δευτερεύουσας ιδιόκτητης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/ και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).

γ) δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει, για τις περιπτώσεις κατοικίας.

δ) δελτίο επανελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής εφόσον έχει διενεργηθεί αυτοψία από την ΓΔΑΕΦΚ.

ε) βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς, όταν δεν υπάρχει Δελτίο Αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ.

Ο στόχος του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι οι αιτούντες να υποβάλλουν όσο πιο σύντομα γίνεται τις αιτήσεις τους προς τον Δήμο, ώστε αντιστοίχως, γρήγορα, να καταβληθεί στους δικαιούχους η οικονομική ενίσχυση.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024