Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πάρνηθα: «Έκανα αυτό που έπρεπε, θα είχα τύψεις» συγκινεί ο νεαρός που έσωσε ζωάκια

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Έκανα αυτό που έπρεπε, θα είχα τύψεις» συγκινεί ο νεαρός που έσωσε ζωάκια

«Από τη στιγµή που µπορούσα να το κάνω, το έκανα, ακόµα και µε κίνδυνο» λέει ο Λεωνίδας Ρόδης που έσωσε ζωάκια από τη φωτιά στην Πάρνηθα

Ο Λεωνίδας Ρόδης έσωσε με κίνδυνο της ζωής του τα ζώα του από τη φωτιά που έκαιγε επί μέρες στην Πάρνηθα. Οι φωτογραφίες του, να τρέχει με τα ζώα του ενώ πίσω του μαίνεται πύρινη κόλαση, έκαναν τον γύρο των social media.

Ο 27χρονος απαθανατίστηκε να τρέχει μέσα στις φλόγες με ένα γαϊδουράκι, ένα άλογο και ένα σκυλάκι, που, όπως λέει ήταν σχεδόν λιπόθυμο.

«Τα ζώα αυτά ήταν του πατέρα µου. Εκείνη την ημέρα έλειπε διακοπές και δεν ήταν κανένας στον στάβλο. Εµένα µε ειδοποίησαν οι φίλοι µου ότι φτάνει η φωτιά προς τον στάβλο και, επειδή µένω στα Λιόσια, πήρα το αµάξι µου αµέσως για να πάω στο σηµείο» λέει ο νεαρός, μιλώντας στο Secret.

«Σχεδόν λιπόθυμο το σκυλάκι που πήρα στα χέρια»

«Όταν έφτασα εκεί, ήταν όλα τυλιγμένα στις φλόγες και το πρώτο πράγµα που σκέφτηκα είναι πώς θα βγάλω τα ζώα από τον στάβλο για να σωθούν. Άφησα το αµάξι και αµέσως έτρεξα προς τον στάβλο για να βγάλω τα ζώα έξω. Προσπάθησα να πάρω τα γαϊδουράκια πρώτα, γιατί αυτά είχαν φοβηθεί από τη φωτιά και είχαν καθηλωθεί µέσα. Επιασα ένα σχοινί, το πρώτο που βρήκα µπροστά µου, έδεσα το γαϊδουράκι και το τράβηξα προς τα έξω, ενώ ο αδελφός µου από πίσω µε φωνές το τρόµαζε για να βγει έξω από τον στάβλο. Το τραβήξαµε και το αφήσαµε ελεύθερο Ξαναµπήκαµε στον στάβλο για να βγάλουµε το άλογο. Το δέσαµε µε ένα σχοινί και το τραβήξαµε προς τα έξω σε κάποιο σηµείο όπου δεν είχε φλόγες, για να το αφήσουµε εκεί» περιγράφει και συγκλονίζει ο Λεωνίδας Ρόδης.

«Η φωτιά είχε αρχίσει να φουντώνει, όµως έπρεπε να σώσουµε και τα δύο σκυλιά που είχαν µείνει µέσα. Αυτό που πήρα στην αγκαλιά µου ήταν σχεδόν λιπόθυμο από τους καπνούς και την υψηλή θερµοκρασία, όµως ευτυχώς το άλλο ήταν καλά και µε ακολούθησε χωρίς να χρειαστεί να το πάρω στα χέρια. Πήγα προς το αυτοκίνητο και έβαλα τα σκυλιά µέσα για να τα πάω στο σπίτι» προσθέτει.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Να τα άφηνα να καούν; ∆εν γινόταν αυτό. Από τη στιγµή που µπορούσα να το κάνω, το έκανα, ακόµα και µε κίνδυνο, γιατί, αν δεν τα έσωζα, θα είχα τύψεις. Εκείνη την ώρα δεν φοβήθηκα. Μετά συνειδητοποίησα ότι έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή µου» εξομολογείται ο νεαρός ήρωας.

«Ανθρώπους ζωντανούς θέλουμε» – Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του

Η σύζυγος του Λεωνίδα Ρόδη, Ελίνα έκανε μια συγκινητική ανάρτηση για τον άνθρωπό της, στην οποία χαρακτηριστικά γράφει: «Αυτός που βλέπετε να τρέχει μέσα στις φωτιές για να σώσει τα πλάσματα αυτά είναι ο άνθρωπος μου! Είναι ο άντρας μου και πατέρας του παιδιού που περιμένουμε! Δεν θέλω ήρωες! Θέλω τον άνθρωπο μου ασφαλή και υγιή στο σπίτι μας!

Γιατί για μένα είναι ήρωας κάθε μέρα! Ο δικός μου ήρωας! Στους παλικαράδες που λένε ότι «γ*** αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» έχω να πω πως υπάρχουν γυναίκες με παιδιά εκεί έξω που περιμένουν τους άντρες τους και παιδιά που περιμένουν τους μπαμπάδες τους να γυρίσουν στο σπίτι, και όχι στάχτες, μετάλλια ανδρείας και ηρωισμού!!

Τι να τον κάνω εγώ τον ήρωα αν χάσω τον άνθρωπο μου και το παιδί μου δεν γνωρίσει τον πατέρα του;

Όχι άλλους ήρωες! Ανθρώπους ζωντανούς θέλουμε!

Βαρεθήκαμε να κλαίμε για τους ήρωες που χάνονται σε κάθε καταστροφή!».

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024